Dow boekt eerste record sinds juli

©AFP

Wall Street schrijft een record bij, ondanks de koersval van McDonald's.

De bredere beursbarometers Nasdaq en S&P500 waren al zo ver, maar op Wall Street zette nu ook de Dow Jones   voor het eerst sinds half juli het record scherper. De oudste beursgraadmeter ter wereld trok 0,4 procent hoger naar 27.462 punten en sloot zo comfortabel boven het vorige slotrecord, 27.359 punten op 15 juli dus. 

Beleggers hopen op een bestand in de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Dit weekend liet Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Handel, weten dat er vooruitgang geboekt wordt om een 'eerste fase' van een akkoord te sluiten. Dat volstaat voor een verse koopgolf. 

De recordjacht van de Dow Jones komt er ondanks de koersval van McDonald's . De hamburgerketen ontslaat CEO Steve Easterbrook, omdat die een relatie aanging met een medewerker. Easterbrook was sinds 2015 CEO. Onder zijn bewind sloeg de groeimotor weer aan en verdubbelde de beurskoers nagenoeg. Met de Amerikaanse topman Chris Kempczinski als nieuwe CEO lijkt de continuïteit echter verzekerd. 

De grootste dissonant was Under Armour . De sportartikelenfabrikant kreeg een zware tik. Volgens The Wall Street Journal stellen het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC een onderzoek in naar de boekhoudpraktijken van Under Armour. De groep bevestigt het onderzoek, maar zegt dat zijn boekhoudpraktijken en informatieverstrekking 'gepast' zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud