Dow start weekend alsnog met winst

Een late koopgolf op Wall Street heeft er voor gezorgd dat de belangrijkste Amerikaanse beursindexen na een moeilijke handelsdag alsnog met winst de dag uitgingen. Eerder waren de meeste Europese aandelenmarkten al hoger geëindigd. In Brussel klokte de Bel20 vrijdag evenwel onveranderd af.

Wall Street wist lange tijd geen duidelijke richting te kiezen, en dat had alles te maken met het gemengde nieuws over het consumentenvertrouwen in de VS dat beleggers te verwerken kregen. De Amerikaanse beurzen waren de dag slecht gestart na teleurstellende cijfers over de kleinhandelsverkopen in de VS.

Maar toen kort na de openingsbel een sterker dan verhoopte Michigan-index voor het consumentenvertrouwen werd vrijgegeven, keerde het tijd. Het beleggersoptimisme nam alleen maar toe in de late handel, waardoor de Dow Jones uiteindelijk 0,4 procent hoger sloot op 10.211,07 punten. De Nasdaq boekte een winst van 1,1 procent op 2.243,60 punten.

Drie op een rij voor Europa

De meeste Europese beurzen waren vrijdag voor de derde dag op rij met winst geëindigd, grotendeels dankzij de sterker dan verwachte indicator voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen. 

Uiteindelijk sloot de DJ Eurostoxx50-index 1,1 procent hoger op 2.638,31 punten. Londen sloot 0,6 procent hoger en Parijs behaalde een winst van 1,1 procent.  In Spanje trekt de Ibex zo'n 4 procent hoger. De berichten over fusies in de Spaanse bankensector blijven binnenstromen. Bovendien liet de CEO van Santander zich positief uit over 2010.

Brussel onveranderd

In Brussel sloot de Bel20 zo goed als ongewijzigd op 2.463,85 punten. Dat had vooral te maken met de sterke terugval van supermarktketen Delhaize. Delhaize haalt het grootste deel van zijn omzet in de VS, de tegevallende cijfers over de kleinhandelsverkopen in het land zetten beleggers aan het piekeren.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud