Advertentie

Duitse spaarkassen hakken in op Draghi

ECB-voorzitter Mario Draghi ©Bloomberg

Een nieuwe renteknip door de Europese Centrale Bank zal de reële economie niks opleveren en louter de 'sluipende onteigening' van de spaarder voortzetten. Dat is boodschap van de Duitse spaarkassenvereniging aan ECB-voorzitter Mario Draghi.

Donderdag knippen de Europese centraal bankiers zo goed als zeker nog eens de rente bij. De basisrente gaat daarbij waarschijnlijk van 0,25 naar 0,10 procent. Van bijna niks naar zo goed als niks met andere woorden.

Het ziet er dus naar de spaarder nog geruime tijd zo als geen vergoeding opstrijkt. En dat wekt steeds meer ergernis, zeker in Duitsland. In een interview met radiozender Deutschlandfunk trekt Georg Fahrenschon, topman van de Duitse spaarkassenvereniging DGSV, van leert tegen ECB-voorzitter Mario Draghi. 'We slaan door de lage rentes een gat in de pensioenopbouw van de spaarders', klinkt het. De DGSV is in Duitsland met zijn 423 aangesloten spaarkassen en 800 miljard spaartegoeden een belangrijke stem.

Op de vraag of de ECB door de rente laag te houden de spaarder niet stapsgewijs onteigent, klinkt het antwoord duidelijk: 'Ja, natuurlijk'. 'Mario Draghi weet maar al te goed dat een verdere renteverlaging geen enkel positief effect meer heeft op de reële economie', stelt Fahrenschon. 'Tegelijk zijn er wel schadelijke nevenwerkingen, omdat risico niet meer een juiste prijs opgeplakt krijgt.'

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud