Advertentie

ECB-topman jaagt beurzen hoger

ECB-directeur Benoit Coeuré ©Bloomberg

Stevig herstel op de Europese beurzen en een dreun voor de euro. Dat is het resultaat van één welgemikte quote van de Franse ECB-directeur Benoît Coeuré.

'We zullen in mei en juni iets meer kopen dan de geplande 60 miljard, zodat we minder tijdens de kalme zomerperiode moeten kopen'. Het is maar één zinnetje tijdens een lange toespraak van Benoit Coeuré, het Franse directielid van de Europese Centrale Bank en een van de intimi van voorzitter Mario Draghi.

©RV

Maar het ene zinnetje sorteert flink effect. Nu de ECB bij monde van ECB-directeur Benoit Coeuré expliciet belooft in korte tijd nog meer geld in de financiële markten te pompen via de inkoop van staatspapier, is de opluchting groot.

Bij beleggers heerste de jongste weken twijfel of de ECB wel zoals beloofd de monetaire stimulus wel tot september 2016 zou doorzetten. De commentaren van Coeuré lijken die vrees minstens even weg te nemen. 

Het resultaat is een stevige oplawaai voor de euro, die in luttele minuten tegenover de dollar anderhalve cent verloor naar 1,1180 dollar:

©Bloomberg

De Europese beurzen hervatten na een aarzelende periode hun opwaartse rit. In Brussel spurt de Bel20 in de middaghandel 1,6 procent hoger, de Euro Stoxx50 - de korf van vijftig steraandelen uit de eurozone - wint ruim 2 procent.

Eenzelfde hausse op de obligatiemarkten, waar de recente mini-crash vergeten lijkt. In Duitsland en België daalt de rente zo'n 10 basispunten, in Spanje en Italië zelfs 12 basispunten. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud