ECB vraagt alle medewerkers om maandag thuis te werken

Het eurologo voor een van de ECB-gebouwen in Frankfurt. ©AFP

In het kader van de corona-epidemie wil de Europese Centrale Bank (ECB) testen of problemen ontstaan bij telewerk van een groot aantal personeelsleden.

De ECB heeft haar 3.700 werknemers die werken in de gebouwen in Frankfurt gevraagd om maandag van thuis uit te werken. Het gaat om een test om eventuele problemen op te sporen, mocht de verspreiding van het nieuwe coronavirus het noodzakelijk maken om een deel of het volledige personeel vanop afstand te laten werken gedurende een langere periode.

Volgens een woordvoerder van de ECB zal onder meer bekeken worden of de informatica-infrastructuur op punt staat. De toegang tot de gebouwen van de Europese bankentoezichthouder zal niet verboden worden, maar de ECB verwacht wel dat een groot deel van haar werknemers deelneemt aan de test. Ook de meest gevoelige operaties zoals de marktenzaal en de werknemers die belast zijn met de Europese betalingssystemen worden betrokken.

De ECB besliste eerder deze week al om niet-essentiële reizen en conferenties te schrappen tot 20 april. Ze wil zo de besmetting van personeelsleden voorkomen.

Voorts heeft de ECB als toezichthouder de banken gevraagd om noodplannen op te stellen. Die moeten garanderen dat het coronavirus de werking van de banken niet in het gedrang brengt. 

Vaticaan

Het Vaticaan deelde mee dat paus Franciscus zondag het traditionale Angelusgebed niet zal doen vanuit een raam aan het Sint-Pietersplein. Het wil zo het risico van een verdere verspreiding van het coronavirus beperken. De paus zal het gebed in de blibliotheek houden en het Vaticaan zal videobeelden verspreiden. Doorgaans komen veel gelovigen op zondag naar het Sint-Pietersplein. 

Intussen blijft het coronavirus zich snel verspreiden. Het aantal doden in Europa is opgelopen tot meer dan 200. In Frankrijk is een parlementslid besmet en opgenomen in het ziekenhuis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie