Econocom haalt 175 miljoen op

Jean-Louis Bouchard - Foto Photo News ©Photo News

Econocom haalt 175 miljoen op met een obligatielening die op de vervaldag in cash of in nieuwe aandelen kan omgezet worden. Met de emissie wil de IT-dienstengroep mee de ambitieuze groeiplannen financieren.

Econocom mikte met de obligatielening alleen op grote beleggers. Met de op luttele uren opgehaalde 175 miljoen, het maximaal beoogde bedrag, wil de IT-groep de ambitieuze strategie financieren: in april 2013 liet topman Jean-Louis Bouchard weten tegen 2017 de omzet te willen verdubbelen. De overname van de Franse branchegenoot Osiatis was een eerste uitvloeisel van die strategie.

Het gaat om een obligatielening op vijf jaar die het bedrijf naar keuze in nieuwe aandelen of in cash kan aflossen. De conversieprijs is 10,60 euro, een premie van 33 procent op de beurskoers.

In het Frans luistert zo'n obligatielening naar de naam 'Ornane', wat staat voor 'obligations à option de remboursement en numéraire et/ou en actions nouvelles et/ou existantes'.

Die formule laat Econocom niet alleen toe in vergelijking met een klassieke converteerbare obligatie de potentiële verwatering van de bestaande aandeelhouders te beperken, maar ook de rente te beperken tot een bescheiden 1,5 procent. Beleggers krijgen op de vervaldag immers ofwel aandelen Econocom, ofwel 105,26 procent van de intekenprijs ofte 11,16 euro.

2013 en 2014

Econocom maakt op 28 januari zijn voorlopige jaarresultaten bekend, maar geeft nu al een eerste inkijk. Zo zou de organische omzetgroei 3 tot 4 procent bedragen, zal de groepsomzet hoger uitkomen dan in 2012 (1,54 miljard euro) en zal het bedrijfsresultaat een 'significante stijging' kennen. Dat laatste is onder meer te danken aan de 'goede integratie' van de Osiatis-groep, die in september werd overgenomen.

2014 moet voor Econocom een nieuw groeijaar worden, zowel qua omzet als bedrijfsresultaat. De groep mikt op een omzet van meer dan 2 miljard euro en een bedrijfswinst van boven de 100 miljoen. Dat oogt erg conservatief, aangezien analisten inclusief Osiatis al voor 2013 op een bedrijfswinst rond 100 miljoen rekenen. Als gevolg van die voorzichtige prognose gaat het aandeel 3,6 procent 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud