Elon Musk tweet bitcoin hoger

Tesla-CEO Elon Musk. ©Hannibal Hanschke/Reuters Images Europe/Pool/dpa

De bitcoin stijgt stevig nadat Tesla-topman Elon Musk de cryptomunt in zijn Twitter-profiel vermeldt.

De bitcoin schiet vrijdag plots 11 procent hoger tot 37.031 dollar. De oorzaak van de stijging moet gezocht worden bij de rijkste man van de wereld: Elon Musk.

Want Elon Musk heeft in zijn Twitter-profiel ineens de hashtag 'bitcoin' gezet:

Beursrally: 'Hype bitcoin niet op top'

De CEO van Tesla legt niet uit waarom hij de cryptomunt in zijn profiel plaatste maar zegt in een tweet wel: 'Achteraf gezien was het onafwendbaar.' Hij noemt de munt alleen niet letterlijk in zijn tweet:

Eerder op de dag lag Musk ook aan de basis van een koersopstoot van de Dogecoin, een andere cryptomunt, nadat hij een plaatje getweet had van een magazinecover van 'Dogue'. De digitale munt, die initieel als grap werd gecreëerd, is in de jongste 24 uur maar liefst 300 procent gestegen.

Innovatie

Musk is niet de enige die de markt voor cryptomunten beweegt. Onafhankelijk van de Tesla-topman zei Eric Peters van One River Asset Management tegen het persbureau Bloomberg dat zijn hefboomfonds nu meer dan 1 miljard dollar aan digitale activa heeft. Peters stelde daarbij dat de omarming van cryptomunten door institutionele beleggers alleen maar groter wordt.

Eerder zei Ray Dalio van Bridgewater dat de bitcoin 'one hell of an invention' was en zei daarbij dat zijn bedrijf overweegt om cryptomunten te kopen voor twee nieuwe beleggingsfondsen.

Eerdere tips

Het is niet de eerste keer dat Musk forse marktbewegingen veroorzaakt. Onlangs boostte hij de koers van het mangabedrijf Bandai Namco Holding met 4 procent op de beurs van Tokio, nadat hij een meme getweet had met een personage uit de Idolmaster-franchise van het bedrijf.

Een ander voorbeeld was de impact die een tweet van Musk had op het Texaanse gezondheidsbedrijf Signal Advance. Dat aandeel spurtte zelfs 527 procent hoger na een tweet van de Tesla-topman 'Gebruik Signal'. De zakenman verwees naar de boodschappenapp Signal, een rivaal van WhatsApp, maar veel volgers interpreteerden zijn bericht als een aanbeveling voor Signal Advance.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud