Eric Bosman volgt Sven Sterckx op als voorzitter VFB

Sven Sterckx stopt na 4 jaar als VFB-voorzitter. ©Dries Luyten

Bestuurder Eric Bosman wordt de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Federatie van Beleggers en Beleggingsclubs (VFB).

Sven Sterckx stopt na een termijn van vier jaar als voorzitter van de VFB. Hij was tegelijk ook directielid bij de Antwerpse private bank Dierickx Leys. Onder Sterckx vocht de VFB de effectentaks aan bij de rechtbank. Met succes, want die belasting wordt afgeschaft. 

'Als voorzitter zag ik tal van taksen komen die beleggen ontmoedigden, maar ik heb er gelukkig ook veel weer zien gaan. De gemene deler bij soms echt ridicule taksen was het discriminerende karakter dat vooral de particuliere beleggers trof en de problematische praktische uitvoerbaarheid. De rijkentaks, de speculatietaks en de taks op effectenrekeningen waren dan ook geen lang leven beschoren. We blijven strijden voor een rechtvaardige fiscale behandeling van de beleggers', stelt Sterckx bij zijn afscheid.

Electrabel

Zijn opvolger Eric Bosman was al bestuurder bij de VFB. Hij heeft diploma's burgerlijk ingenieur en toegepaste economie en volgde ook een managementopleiding aan Harvard. Hij spendeerde het gros van zijn carrière in de energiesector, onder meer als directeur-generaal Trading & Portefeuillemanagement bij Electrabel. Bosman werkte ook een tijd samen met professor Emiel Van Broekhoven, ex-voorzitter van de VFB, en schreef met hem enkele boeken over financiële planning.

'Ik ga met pensioen en zal me voltijds met de VFB kunnen bezighouden', zegt Bosman in een telefonische reactie. 'Ik mik in de eerste plaats op continuïteit, al is de voorzitterswissel altijd een moment om enkele dingen te bekijken. Onze basisroeping blijft 'beleggen voor iedereen'. We willen beleggen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, via evenementen, educatieve programma's en een netwerk. Maar in de eerste plaats gaan we vieren, want in 2020 bestaat de VFB 40 jaar.'

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud