Extra rugdekking voor overnamebod op Zenitel

Zenitel is een specialist in 'kritische' communicatiesystemen, zoals op olieboorplatformen. ©REUTERS

De Matexi-families Hannecart en Vande Vyvere ruilen hun belang in de beursgenoteerde communicatiespecialist voor een in het toekomstige 'private' Zenitel. Ze verhogen zo de slaagkansen van het bod.

De kans dat Zenitel binnenkort van de beurs verdwijnt, is een stuk groter geworden. De families Donck en Desimpel, die via de holding 3D al 48 procent van de specialist in crisisbestendige communicatiesystemen controleren, kondigden in december een bod aan tegen 22,75 euro per aandeel, een premie van 38 procent op de toenmalige beurskoers.

3D kreeg meteen steun bij het bod van de familie Leysen achter de verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits, die 12 procent in handen heeft. Nu schaart ook een vierde familie zich achter de deal: de Matexi-families Hannecart en Vande Vyvere, via hun investeringsgroep QuaeroQ. Met de extra 15 procent zijn de overnemers nu zeker van 75 procent van de Zenitel-stukken.

QuaroQ verkoopt zijn participatie aan het 3D-overnamevehikel, House of Thor, tegen de biedprijs van 22,75 euro per aandeel. Tegelijk neemt QuaeroQ-moederholding Abacus tegen dezelfde voorwaarden een belang van 10 procent in House of Thor.

De Matexi-families 'swappen' dus een participatie van 15 procent in het beursgenoteerde Zenitel voor een belang van 10 procent in het toekomstige 'private' Zenitel. Die swap hangt niet af van het slagen van het overnamebod. Pro memorie: 3D moet via House of Thor minstens 95 procent van de aandelen Zenitel in handen krijgen om het bedrijf van de beurs te laten schrappen. Het publieke bod moet nog van start gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud