Advertentie

Facebook wil uw dokter worden

©AFP

Facebook gaat informatie verzamelen over de gezondheid van zijn gebruikers. Zowel patientennetwerken als gezondheids-apps zitten in de pijplijn.

Na technologiereuzen Apple en Google zet ook Facebook stappen op de lucratieve markt voor gezondheidszorg. Verschillende bronnen bevestigden aan persagentschap Reuters dat het bedrijf van Marc Zuckerberg gezondheidsapplicaties ontwikkelt.

Eén daarvan zou een online netwerk zijn waarop Facebook-gebruikers nuttige ervaringen kunnen delen over ziektes en gezondheidskwalen. Een team onderzoekers bestudeert ook nieuwe ‘preventieve gezondheidsapplicaties’ om de levensstijl van mensen te verbeteren.

Orgaandonor

Gezondheidstoepassingen kunnen de betrokkenheid verhogen en meer clicks genereren.

Facebook zat de laatste maanden samen met verschillende medische experten en ondernemers en richt momenteel een onderzoeksafdeling op voor de ontwikkeling van gezondheids-apps. De top van het sociale-netwerkbedrijf ziet gezondheidszorg als een manier om gebruikers nauwer te betrekken en meer clicks te genereren.

Facebook ontdekte het potentieel van gezondheidsapplicaties toen het twee jaar geleden mogelijk maakte om via persoonlijke profielpagina’s in te schrijven als orgaandonor. Het aantal registraties als orgaandonor ging maal 21 in de VS. Het onlinebedrijf merkte ook dat mensen met een chronische ziekte zoals diabetes, via het sociale netwerk op zoek gingen naar informatie over de ziekte.

Privacy

Als lotgevallen hun symptomen en ervaringen over mogelijke behandelingen via Facebook met elkaar gaan delen, wordt het privacybeleid een uitdaging. Om opnieuw een golf aan kritiek te vermijden, plant het bedrijf om de eerste gezondheids-applicaties in de luwte en onder een andere naam te lanceren.

Facebook.

Een studie toonde aan dat veel mensen zich er ook niet bewust van zijn dat fotoplatform Instagram eigendom is van Facebook. Met de wijziging van het naambeleid deze week zouden gebruikers ook de mogelijkheid krijgen om onder een valse naam gevoelige informatie te delen, waardoor de drempel voor zwaar zieken misschien wat lager wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud