Advertentie

Flexwerkgigant WeWork ziet verliezen oplopen

Een Amerikaanse vestiging van WeWork. ©AFP

WeWork ziet zijn kwartaalverlies bijna verviervoudigen tot 2,1 miljard dollar. De Amerikaanse coworkinggigant werd midscheeps getroffen door de coronacrisis.

Het hoeft geen betoog dat WeWork in coronatijden te lijden heeft onder de wereldwijde verplichtingen om thuis te werken. De aanbieder van flexibele en hippe kantoorplekken zag vorige zomer al met lede ogen aan hoe tienduizenden klanten hun lidmaatschap opzegden. Uit documenten die de Britse zakenkrant Financial Times kon inkijken, blijkt dat het aantal leden sinds maart vorig jaar gedaald is van 693.000 naar 490.000.

Hoewel de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar halveerde tot 598 miljoen dollar, ziet WeWork toch enkele lichtpunten. Nu de samenleving stilaan heropent, keren almaar meer klanten terug naar de kantoren. De bezettingsgraad steeg de voorbije maanden met drie procentpunten, van 47 procent naar 50 procent. WeWork verwacht dat de vraag naar coworking de volgende maanden verder zal toenemen.

50%
bezetting
Het voorbije kwartaal bedroeg de bezettingsgraad in de flexwerkplekken van WeWork 50 procent.

De resultaten onderstrepen de uitdagingen voor WeWork, dat de technologieinvesteerder Softbank van de rijkste Japanner Masayoshi Son als belangrijkste aandeelhouder heeft. In maart, bij de aankondiging van nieuwe plannen om naar de beurs te trekken, maakte het management zich sterk dat de jaaromzet van WeWok zal stijgen tot 7 miljard dollar in 2024.

Beursschelp

Twee jaar geleden probeerde WeWork al eens naar de beurs te trekken. De torenhoge waardering van het bedrijf, twijfels over de financiën van het bedrijf en vragen over de positie van oprichter Adam Neumann strooiden toen roet in het eten. Later dit jaar volgt dus een nieuwe poging, dankzij de hype rond lege beursschelpen (spacs). WeWork kondigde eind maart aan dat het zichzelf verkoopt aan BowX Acquisition. Die special purpose acquisition company (spac) heeft als doel in een onderneming te investeren.

In ons land heeft WeWork drie flexwerkplekken in hartje Brussel, maar het bedrijf borg zijn uitbreidingsplannen in onze hoofdstad op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud