Advertentie

Fransen mogen RealDolmen van de beurs halen

Het koersenbord van Euronext wordt alweer een aandeel armer ©Lieven Van Assche

De IT-groep verdwijnt na een bewogen beurscarrière van twee decennia op 10 augustus met de stille trom van het Brussels koersenbord.

Na Ablynx in juni, Sapec vorige week en Tigenix volgende week ziet de Brusselse beurs in het jaar van de leegloop in augustus nog een aandeel van haar koersenbord verdwijnen: RealDolmen . Vrijdagavond liet het Franse GFI weten na het overnamebod 95,75 procent van alle aandelen van de Belgische IT-dienstengroep in handen te hebben. 

Door meer 95 procent van alle aandelen, inclusief 90 procent van de stukken die niet in vaste handen zaten, te verwerven mag GFI nu de resterende minderheidsaandeelhouders van RealDolmen 'uitroken'.

Dat uitkoopbod gebeurt tegen dezelfde voorwaarden - 37 euro cash per aandeel - en loopt van nu maandag tot en met vrijdag 10 augustus. Die dag wordt verdwijnt het aandeel ook met de stille trom van de Brusselse beurs, na een bijzonder bewogen parcours van iets meer dan twee decennia. 

Vanaf maandag 13 augustus kunnen aandeelhouders die hun stukken niet aanboden, dus niet meer terecht op de beurs. Ze kunnen wel nog 30 jaar lang terecht bij de Deposito- en Consignatiekas. GFI stort daartoe een bedrag dat overeenstemt met de prijs voor de niet aangeboden stukken op een geblokkeerde rekening. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud