GE doet olievondst

©Bloomberg

Het kwakkelende conglomeraat GE heeft 2,5 miljard dollar gevonden.

Wall Street startte met de handrem op. Uiteindelijk won de Dow Jones  0,9 procent, Nasdaq deed traditiegetrouw iets beter (+1,1%) met dank aan de opmars van Apple (+3,2%).

Een opvallende daler op Wall Street was Baker Hughes   (-7,6%). Het oliedienstenbedrijf - met zijn 'boorplatformteller' al jaren de invloedrijkste barometer van de Amerikaanse olie-industrie - maakte dinsdag nabeurs bekend dat grootaandeelhouder General Electric (GE)   van plan is de controle op te geven via de verkoop van 105 miljoen aandelen.

De verkoop moet het krasselende GE 2,5 miljard dollar cash en een beetje ademruimte opleveren. Het conglomeraat is met zijn ondoorzichtige structuur en grote schuldenberg al jaren aangeschoten wild en een favoriet doelwit van shorters. 

Het aandeel GE won 2,4 procent. Beleggers gingen er langer van uit dat GE het belang in Baker Hughes zou cashen, maar de timing is wel verrassend: het aandeel staat al een tijd onder druk door de mindere gang van zaken in de Amerikaanse schalieolie-industrie. Voor de aandeelhouders van Baker Hughes is het niet fijn dat GE nog wat extra verkoopdruk creëert door een pak meer aandelen op de markt te gooien. 

De grootste koersval is GameStop (-11%)  , waar het stilaan Game Over is. Na een dramatisch kwartaalrapport, poogt de keten van computerspelletjes het tij te keren door een pak winkels te sluiten. Beleggers zijn niet onder de indruk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud