live

Bel20 verliest 5 procent op één week

De Bel20 verloor vrijdag 2 procent, vooral door de tuimeling van Umicore. Elders in Europa waren de verliezen kleiner. Op Nasdaq spelen de techreuzen de pannen van het dak.
 • Over de Belgische bedrijven is er nabeurs geen belangrijk nieuws meer binnengekomen. We sluiten af met de melding dat het op Wall Street de verkeerde kant opgaat, de Dow Jones  noteert nu met een verlies van 1 procent. En zelfs de Nasdaq  is zijn openingswinst kwijt. 

  Fijn weekend !

 • Bel20 sluit 2 procent lager

  Met een verlies van 2 procent deed de Bel20 het vandaag dubbel zo slecht als de overige Europese beurzen. De oorzaak ligt bij de tuimeling van de zwaargewichten AB InBev en Umicore. Op weekbasis verloor de Bel20 zelfs 4,7 procent.

  Toppers in Brussel:

  Global Graphics +6,45%
  EVS +5,36%
  Econocom +3,30% 

  Floppers

  MDxHealth -4,02%
  AB InBev -4,81%
  Umicore -8,50%

 • 27 koersdoelverhogingen voor Amazon

  De analisten reageren dolenthousiast op de cijfers van Amazon  van gisterenavond. 27 verhogen het koersdoel en zes onder hen ziet het aandeel op termijn 4.000 dollar bereiken. Dat impliceert nog eens een kwart erbij.

  Lees hier ons Wall Street-overzicht. 

 • Beursverliezen lopen op

  De Bel20  noteert kort voor het slot op een verlies van 1,9 procent. Ook elders in Europa lopen de verliezen op tot circa 1 procent. 

 • Amerikaans consumentenvertrouwen zakt verder weg

  Het consumentenvertrouwen volgens Michigan is in juli uitgekomen op 72,5, tegenover 78,1 in juni. Het cijfer is ook nog wat slechter dan verwacht door economen (72,9).

  De heropleving van het coronavirus in de VS eist duidelijk zijn tol. Het consumentenvertrouwen komt maar een fractie uit boven het niveau in april, toen het laagste peil in 8 jaar werd opgetekend. 

 • Nasdaq hoger uit de startblokken

  De Nasdaq  opent 1,4 procent in de plus na de beter dan verwachte resultaten van Apple , Amazon , Facebook  en Alphabet . Vooral de eerste drie presteerden een stuk beter dan verwacht en gaan tussen 5 à 7 procent hoger. 

  Apple gaat voor het eerst boven 400 dollar (het is te zeggen sinds de 7-voor-1 split in 2014). Eind augustus wordt het aandeel in vier gesplitst. 

  De 'oude economie' blijft alweer achter. De Dow Jones  wint 0,4 procent. 

 • Caterpillar klopt winstprognose

  Caterpillar , ’s werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozer en mijnbouwtrucks, had in het tweede kwartaal flink last van de coronacrisis. De omzet viel 31 procent terug tot 10 miljard dollar. De vraag naar de geelzwarte machines daalde en dealers haalden veel minder voorraad in huis. De operationele winstmarge halveerde van 15,3 tot 7,8 procent. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,03 dollar per aandeel. Daarmee deed Caterpillar veel beter dan verwacht: analisten rekenden slechts op 65 cent.

 • Herstel Amerikaanse consumptie zet door

  De consumptie van de Amerikaanse gezinnen is in juni met 5,6 procent gestegen na een toename van 8,5 procent in mei. Het herstel van de consumptie is te danken aan de geleidelijke versoepeling van de lockdown. Maar de jongste weken is de groei van de consumptie wellicht sterk vertraagd, omdat verscheidene staten beperkende maatregelen hebben heringevoerd. Het inkomen verminderde in juni voor de tweede maand op rij lichtjes.

  Andere cijfers tonen aan dat de inflatie te laag blijft. De algemene inflatie steeg in juni naar 0,8 procent, terwijl economen een versnelling naar 0,9 procent hadden voorspeld. De kerninflatie, zonder voeding en energie, vertraagde onverwacht naar 0,9 procent. De Amerikaanse centrale bank streeft naar 2 procent inflatie.

 • Amerikaanse futures in de plus

  Na de Europese beurzen, die gemiddeld 0,5 procent hoger noteren, staan ook de Amerikaanse beurzen voor een hogere opening. De future op de Dow Jones en de S&P500 noteren allebei 0,3 procent hoger. Veel sterker noteert de future op de Nasdaq Composite, die 1,1 procent wint.

  Dat heeft alles te maken met de beresterke resultaten die de Amerikaanse technologiereuzen Apple , Amazon.com en Facebook donderdagavond bekendmaakten. Beleggers negeren dramatisch slechte economische cijfers in Europa en een recordaantal coronaslachtoffers in verschillende Amerikaanse staten.

 • Kerninflatie eurozone veel hoger dan verwacht

  De inflatie in de eurozone is in juli gestegen naar 0,4 procent, tegenover 0,3 procent in juni. Economen hadden een daling naar 0,2 procent voorspeld. De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijzen van voeding en energie, nam onverwacht toe van 0,8 naar 1,2 procent, omdat de prijzen van industriële goederen aanzienlijk sneller stegen.

  Ondanks de versnelling blijft de inflatie veel lager dan de doelstelling. De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatie van 'minder dan maar dicht bij 2 procent'.

 • Megaverlies voor Chevron

  Net als andere olieconcerns voerde ook Chevron in het tweede kwartaal miljardenafboekingen door. Het Amerikaanse bedrijf boekt 5,6 miljard dollar af op zijn productie-installaties voor olie en gas. Daar zit ook zijn gehele investering in Venezuela bij. Chevron was de laatste grote Amerikaanse oliemaatschappij die nog in Venezuela actief was, maar kreeg van de regering-Trump het bevel daar te vertrekken.

  Over het tweede kwartaal duikt Chevron 8,3 miljard dollar in het rood. Een jaar eerder was er nog 4,3 miljard dollar winst. De omzet halveerde ruimschoots, van 38,9 naar 13,5 miljard dollar. Een deel van het verlies, zowat 1 miljard dollar, is te wijten aan een wereldwijde herstructurering waarbij 6.700 van 45.000 werknemers hun baan verliezen.

 • Basic-Fit springt hoger ondanks kwartaalverlies

  De Nederlandse uitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in het tweede kwartaal zoals verwacht hard geleden onder de coronacrisis en de lockdowns. Veel vestigingen moesten wekenlang de deuren gesloten houden. De omzet daalde met 24 procent tot 183 miljoen en onderaan de tabel verscheen een verlies van 51,9 miljoen waar er een jaar eerder nog een kleine winst (0,9 miljoen euro) was.

  ‘Het afgelopen halfjaar was de zwaarste periode in de geschiedenis van onze branche’, zegt topman Rene Moos in een toelichting op de cijfers. ‘Toch heeft slechts 9 procent van onze leden het abonnement opgezegd, minder dan in dezelfde periode vorig jaar.’

  Basic-Fit is in juni opnieuw gestart met expansie en de bouw van nieuwe fitnesscentra. Het bedrijf hoopt dit jaar ongeveer 100 clubs te openen, maar zal zijn plannen wel afstemmen op de verdere evolutie van de coronapandemie. De langetermijndoelstelling om in 2022 een netwerk van 1.250 clubs uit te baten blijft overeind. Het aandeel wint meer dan 6 procent in Amsterdam.

 • ‘ TikTok-eigenaar wijzigt beursplannen’

  Het Chinese technologiebedrijf ByteDance, het bedrijf boven de bij (jonge) tieners razend populaire app TikTok, was aanvankelijk van plan om in zijn geheel naar New York of Hongkong te trekken. De oplopende spanning tussen de VS en China doet ByteDance van koers veranderen. Het zou nu zijn Chinese activiteiten – waar TikTok niet bij zit – naar de beurs van Hongkong of Shanghai brengen, vernam Reuters uit goede bron. Hongkong zou de voorkeur genieten.

  Tegelijk zou ByteDance de mogelijkheid bekijken om zijn kleinere, niet-Chinese activiteiten (inclusief TikTok) in Europa of de VS een notering te geven. Alle plannen zijn echter voorwaardelijk en kunnen nog wijzigingen ondergaan, aldus Reuters.

  Met de app TikTok kunnen in enkele seconden korte videofilmpjes gemaakt en opgeladen worden. In de VS is er echter bezorgdheid gerezen over de manier waarop TikTok met persoonlijke data omgaat.

 • Nokia verhoogt winstprognose

  We trekken even naar Helsinki waar Nokia – ooit het grootste merk voor mobieltjes, tegenwoordig een leverancier van netwerkaparatuur – ruim 13 procent hoger schiet. Daarmee staat het aandeel weer bijna op zijn hoogste koers van het jaar.

  Nokia verhoogde zijn winstprognose nadat het bedrijf zijn kosten verlaagde en een inhaalbeweging maakte met zijn 5G-producten. Het bedrijf rekent nu op een winst van 0,25 cent (plus of min 5 cent) per aandeel tegen 0,23 cent voorheen.

  De tweedekwartaalresultaten waren gemengd. Nokia behaalde een aangepaste bedrijfswinst van 423 miljoen euro, waar analisten (volgens Bloomberg) slechts 289,8 miljoen verwachtten. De omzet dook 11 procent lager tot 5,09 miljard euro, wat lager was dan verwacht (5,31 miljard). Topman Rajeev Suri denkt het grootste deel van de - door corona en lockdowns - gemiste omzet later te kunnen inhalen. Suri geeft op 1 augustus de fakkel door aan Pekka Lundmark.

  ©AFP

 • Het overzicht van een goed gevulde Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Europese economie krimpt met 12,1 procent

  De economische activiteit in de eurozone is in het tweede kwartaal met 12,1 procent gezakt. Dat is de grootste krimp sinds de start van de kwartaalstatistieken in 1995. Zuid-Europese lidstaten, zoals Spanje en Portugal, kregen de zwaarste klappen. De terugval van de economische activiteit was het kleinst in de Baltische staten en Duitsland.

 • ING: 'Umicore ziet geen Tesla-effect'

  ING-analist Stijn Demeester onthoudt uit de telefonische analistenconferentie met het Umicore-management vooral de opvallend sombere toon van CEO Marc Grynberg rond elektrische auto's.

  'Dit contrasteert met positieve geluiden bij twee belangrijke afnemers van kathodematerialen, LG Chem en Samsung SDI', stelt de analist. 'Grynberg stelt dat klanten niet naar autodealers hollen, merkt een serieuze voorraadopbouw en nog altijd een klantenvoorkeur voor hybride auto's ten opzichte van volledig elektrische wagens. En die hybride auto's bevatten minder kathodes'. 

 • UBS: 'Batterijmaterialen Umicore ontgoochelen'

  Beurshuis UBS herhaalt zijn verkoopadvies en koersdoel van 35 euro voor Umicore  . Analist Geoff Haire stipt net als de collega bij ING de outlook voor de batterijmaterialen (E&ST) aan. 'Management zegt dat de bedrijfswinst door voorraadafbouw onder de 54 miljoen uit de eerste jaarhelft zal liggen. Contrasteer dat met de analistenconsensus, die tot nog toe op een sequentieel winstherstel van 25 procent rekende'. 

 • Koersdoel Ontex zakt bij Kepler Cheuvreux

  Kepler Cheuvreux heeft zijn ramingen voor Ontex , die boven de consensus uitkwamen, verlaagd. De halfjaarresultaten van de luierfabrikant toonden groter dan verwachte kostenbesparingen, maar er is nog heel wat werk aan de winkel, onder meer een robuustere omzet en meer efficiëntie in de productie. Bovendien is de prestatie van het aandeel ronduit ontgoochelend.

  Het koersdoel gaat van 22 naar 20 euro, maar Ontex blijft volgens de analisten wel koopwaardig.

 • Zwitserse centrale bank boekt winst dankzij klim goudprijs

  De Zwitserse centrale bank heeft in het eerste halfjaar 768 miljoen frank (717 miljoen euro) winst geboekt. Ze boekte een meerwaarde van 7,1 miljard frank op goud maar verloor 6,8 miljard op haar buitenlandse beleggingen. Dat verlies was te wijten aan wisselkoersverliezen en minwaarden op buitenlandse aandelen die groter waren dan meerwaarden op obligaties en inkomen uit rente en dividenden.

  De halfjaarcijfers verbergen sterk uiteenlopende resultaten van het eerste en tweede kwartaal. De centrale bank boekte in het tweede kwartaal een superwinst van 39,1 miljard dankzij het herstel van de financiële markten. In het eerste kwartaal was er een verlies van 38,3 miljard, omdat de coronacrisis toen de beurzen fors deed dalen.

 • Kepler trekt koersdoel Intervest licht op

  Kepler Cheuvreux heeft zijn ramingen voor Intervest O&W aangepast op basis van de halfjaarcijfers en de analistencall. Uit het gesprek met het management blijkt dat de verhuring van de logistieke activa in Roosendaal en de eerste logistieke gebouwen in Genk op schema zit. Het koersdoel stijgt van 24 naar 25 euro, het advies blijft ‘kopen’.

 • Ook Italiaanse economie krijgt ongeziene klap

  De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal met 12,4 procent gekrompen. De achteruitgang is wel minder groot verwacht. Economen hadden een krimp van 15,5 procent voorspeld. Eerder vandaag publiceerden Frankrijk (-13,8%) en vooral Spanje (-18,5%) nog slechtere cijfers.

 • Kepler knipt in advies en koersdoel Argenx

  Na de indrukwekkende koersprestaties van de voorbije jaren verlaagt Kepler Cheuvreux het advies voor Argenx van ‘kopen’ naar ‘houden’.

  ‘Hoewel we nog steeds geloven dat Argenx een van de meeste aantrekkelijke activa en technologieplatforms in het Europese biotechuniversum heeft, lijkt de verhouding risico/vergoeding minder aantrekkelijk (op korte termijn) gezien de huidige waardering van het aandeel en de onzekerheden rond cusatuzumab’, klinkt het. Het is dan ook tijd voor een adempauze.

  Het koersdoel zakt van 215 naar 200 euro.

 • GBL-topman gerust in nieuw dividendbeleid

  CEO Ian Gallienne denkt dat de markt het nieuwe dividendbeleid van GBL wel zal kunnen smaken. De Tijd had hierover een gesprek met hem.

 • Hoger koersdoel voor GBL bij KBCS

  Niet de 13,8 procent lagere netto-actiefwaarde, wel de wijziging van het dividendbeleid was gisteren een verrassing bij GBL , aldus Michiel Delcercq en Wim Hoste. GBL gaat voortaan tussen 75 en 100 procent van zijn cashwinsten uitkeren en schuift voor volgend jaar een dividend van 2,50 euro per aandeel naar voor.

  De analisten van KBC Securities zijn het eens met het management van GBL dat de huidige discount te groot is. Ze vinden het daarom een goede zaak dat de holding de gelegenheid te baat neemt om haar aandeleninkoopprogramma te versnellen. Ook de verhoging van de free float van 50 naar 70,2 procent zal in hun ogen helpen om de discount te verkleinen.

  ‘Aangezien het merendeel van de onderliggende participaties financieel gezond zijn, denken we niet dat het te laat is voor GBL om marktopportuniteiten te grijpen’, zeggen de analisten. Ze herhalen hun koopadvies en trekken hun koersdoel op van 77 naar 85 euro.

 • De Umicore-passage waar beleggers over struikelen

  Het is vooral één passage in het persbericht van Umicore  waar beleggers na de recente remonte over struikelen, merkt ING-analist Stijn Demeester op. En wel die waar de materialengroep waarschuwt dat de batterijlmaterialenafdeling E&ST de zwakke handelsomgeving in de tweede jaarhelft nog zal zien verergeren, waardoor dat de winstbijdrage in de tweede helft (nog) lager zal liggen dan in de eerste. En beleggers vinden nu eenmaal die 'hippe' batterijmaterialenafdeling een hogere waardering waard dan de boomende recyclagetak, waardoor die tegenvaller zwaarder doorweegt. 

 • KBCS knipt stevig in koersdoel Biocartis

  Het herstel bij Biocartis kent een ongelukkige pauze door de uitbraak van de coronapandemie, schrijven de biotechanalisten van KBC Securities. Tijdens de lockdowns vonden veel minder doktersbezoeken plaats, waardoor veel minder kanker werd gediagnosticeerd (in april bv. 44 procent minder in België). Er werd dan ook veel minder gebruik gemaakt van de tests die Biocartis maakt voor zijn Idylla-zaklabo.

  Lenny Van Steenhuyse en Sandra Cauwenberghs verwachten een duidelijke negatieve impact in het tweede kwartaal. Ze passen hun groeiramingen aan en dat resulteert in een koersdoelverlaging van 13,50 naar 8 euro. Op lange termijn blijven ze positief voor Biocartis, zodat hun koopadvies behouden blijft.

 • Ook mokerslag voor Spaanse economie

  De economie van Spanje, één van de grootste Europese brandhaarden van de pandemie, incasseerde nog een grotere klap dan de Franse. De krimp beliep kwartaal op kwartaal liefst 18,5 procent, becijferen de statistici van INE. 

 • ... met Umicore als grote dissonant

  Een overzicht van de belangrijkste koersreacties:

 • Beurzen krabbelen wat overeind ...

  De openingsbel: en zoals verwacht krabbelen de beurzen wat overeind. De Bel20  wint 0,2 procent, de Euro Stoxx50  schrijft een half procent bij. 

 • En voor meer uitleg over het rapport van Umicore ...

  ... hierheen!

 • Wat u van Engie moet onthouden ...

  ... leest u hier

 • Beurzen op weg naar schuchter herstel

  De Europese beurzen lijken na de stevige tik van gisteren een beetje overeind te zullen krabbelen. Afgaand op de futures zouden Bel20 en Euro Stoxx50 bij de openingsbel een bescheiden winst laten optekenen. 

  ©AFP

 • Meer tekst en uitleg over Bekaert ...

  ... leest u hier

 • In beeld: de recordkrimp van de Franse economie

  Het eerste kwartaal leverde al de grootste krimp ooit op, het tweede kwartaal was nog een stuk dramatische door de strikte lockdown bij de zuiderburen. 

 • In beeld: de boomende marktenzaal bij BNP Paribas ...

  ... met 154 procent meer inkomsten uit de handel in obligaties, valuta en grondstoffen (FICC in het jargon). 

 • Franse economie incasseert recordkrimp

  Het gaat maar door: na Duitsland, België, de Verenigde Staten meldt nu ook Frankrijk een recordkrimp in het tweede kwartaal: minus 13,8 procent, ramen de cijferaars van het Insée. 

 • Hoboken levert Umicore kleine winstgroei op

  Umicore  zag de bedrijfswinst over de eerste jaarhelft 1 procent stijgen tot 243 miljoen euro. Dat is iets beter dan verhoopt: analisten verwachtten dat de materialengroep een bedrijfswinst van 233 miljoen neerzet over de eerste jaarhelft, een kleine daling tegenover de 240 miljoen euro in de eerste helft van 2019.

  Een verrassing is die relatief sterk prestatie wel niet meer: CEO Marc Grynberg had in juni al aangegeven dat een boomende recyclagetak in Hoboken een kwakkelende batterijmaterialentak in belangrijke mate weet te compenseren. 

  De nettowinst zakt wel fors, van 148 naar 91 miljoen euro. Dit omdat Umicore door de covid-19 crisis van de 200 miljoen goodwill op de balans een klein kwart (45 miljoen) afboekt. De afboekingen betreffen vooral de autokatalysatoren, die midscheeps getroffen zijn door de crisis. 

 • Bekaert: omzet lager, winst hoger dan verwacht

  Staaldraadverwerker Bekaert heeft in de eerste jaarhelft een (geconsolideerde) omzet gerealiseerd van 1.770 miljoen euro. Dat is 20 procent minder dan vorig jaar en ligt zowat 100 miljoen onder de gemiddelde verwachting van analisten. Bekaert werd vooral getroffen door de crisis in de autosector: in het tweede kwartaal daalde de wereldwijde vraag naar banden met 40 procent.

  Maatregelen om de impact van de coronacrisis te milderen hebben er echter toe geleid dat Bekaert winstmatig beter presteert dan verwacht. De groep realiseerde een onderliggende bedrijfswinst (ebit) van 92 miljoen. De operationele winstmarge verzwakt van 5,7 tot 5,2 procent, wat volgens Bekaert nog steeds ‘solide’ is.

  De nettowinst kent bijna een halvering, van 58 naar 33,3 miljoen euro.

  Bekaert verwacht een geleidelijk herstel van de bandenmarkten in de rest van het jaar. Door de aanhoudende onzekerheid rond de verdere evolutie van de coronapandemie waagt Bekaert zich niet aan een prognose.

 • Proximus houdt met besparingen winst op peil, part II

  Daar is het rapport over het tweede kwartaal van telecomoperator Proximus . En dat is in essentie hetzelfde verhaal als dat over het eerste kwartaal: forse besparingen op personeelskosten door het forse herstructureringsplan houden de winst bij een afbrokkelende omzet op peil. 

  Guillaume Boutin, de CEO van Proximus ©Photo News

  De binnenlandse omzet ging bij de Belgische marktleider net als bij rivalen Telenet en Orange Belgium stevig lager: minus 4,3 procent naar 1,03 miljard euro. Maar omdat dankzij de herstructurering de personeelskosten fors lager liggen daalden de werkingskosten met 9 procent, veel forser dan de krimp van de bovenste lijn dus. Daardoor daalde de brutobedrijfswinst (ebitda) van de binnenlandse activiteiten een stuk minder dan verwacht: minus 1 procent tot 442 miljoen euro. Analisten verwachtten een afname tot 431 miljoen. 

  Inclusief de internationale dochter BICS - dat winstbijdrage 7 procent zag afnemen - daalde de ebitda van de groep 1,5 procent naar 477 miljoen euro, ook iets beter dan verwacht. Over de mogelijke verkoop van een deel van Proximus' belang in BICS is in het rapport geen verder nieuws te rapen. De nettowinst steeg 5 procent naar 145 miljoen euro, omdat Proximus 9 miljoen provisies voor de 'Fit for Purpose' reorganisatie kon terugnemen. 

  CEO Guillaume Boutin handhaaft de prognose voor een vrije kasstroom - na de forse investeringen in het glasvezelnetwerk dus - van 780 à 800 miljoen, tegenover 844 miljoen euro in 2019. 

 • WDP tempert prognose beetje, maar ziet markt aantrekken

  Het halfjaarrapport van WDP  is er, collega Patrick Luysterman heeft de stevige brok voor u bij de koffie al doorploegd. De specialist in logistiek vastgoed tempert een beetje de jaarprognose en rekent op een courante winst per aandeel aan de bovenkant van de vork van 0,95 à 1 euro, terwijl eerder de lat op 1 euro lag. 

  Tegelijk zag CEO Joost Uwents vanaf het eind van het kwartaal de markt aantrekken en zet de pandemie zelfs de turbo op e-commerce, wat de resultaten van Amazon gisterenavond overigens onderstreepten. We citeren even:

  We zien een bevestiging en zelfs acceleratie van voor ons interessante structurele tendensen zoals e-commerce, technologische ontwikkelingen, en duurzaamheid
  Joost Uwents
  CEO WDP

 • Umicore, Proximus en Bekaert: een spiekbriefje

  Even een kleine handleiding bij het spervuur aan cijfers zo dadelijk. 

  • Umicore: analisten verwachten dat de materialengroep een bedrijfswinst van 233 miljoen neerzet over de eerste jaarhelft, een kleine daling tegenover de 240 miljoen euro in de eerste helft van 2019. Een verrassing is die relatief sterk prestatie wel niet meer: CEO Marc Grynberg had in juni al aangegeven dat een boomende recyclagetak in Hoboken een kwakkelende batterijmaterialentak in belangrijke mate weet te compenseren. 
  • Proximus: net als bij Orange Belgium en Telenet eerder leggen analisten ook bij de marktleider in Belgische telecom niet bijster hoog. Ze zetten zich schrap voor een krimp van bijna 5 procent van de omzet in het tweede kwartaal, tot 1,35 miljard euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) zou iets minder hard dalen, omdat de zo goed als stilgevallen verkoop van mobieltjes sowieso nauwelijks winstmarge oplevert: minus 4 procent tot 465 miljoen euro. Zonder de buitenlandse dochter BICS zou de binnenlandse bedrijfswinst 3,5 procent teruglopen tot 431 miljoen euro. 
  • Bekaert: analisten mikken op een halfjaaromzet van 1,84 miljard euro, van 2,22 miljard een jaar eerder. De bedrijfswinst zou tot 76 miljoen euro afbrokkelen, een flinterdunne winstmarge van iets meer dan 4 procent. in de eerste helft van 2019 draaide Bekaert 126 miljoen bedrijfswinst en een marge van 5,7 procent. De staaltechnologiegroep wordt vooral in de belangrijkste afdeling, de staalkoord om banden te versterken, midscheeps getroffen door de pandemie en hamstert cash, al was er recent wel een welgekomen meevaller via de verkoop van de oude site in Hemiksem
 • GBL zet het mes in het dividend

  Een stevige tegenvaller gisteren bij GBL : de holding van de familie Frère kondigt aan dat het dividend met ruim een vijfde zal verlaagd worden, nu ze zelf minder dividend uit de verschillende participaties ontvangt.

  GBL bleeft sowieso een moeilijk beursjaar, onder meer omdat sterparticipatie Adidas door de pandemie buiten adem is geraakt. Het aandeel verloor sinds Nieuwjaar 20 procent. Bij de grote holdings op de Brusselse beurs doet alleen AvH sinds kort nog iets belabberder, door de problemen bij baggerdochter DEME

 • ... en de FANGtastic Four bewees nabeurs waarom

  Big Tech bewees donderdag nabeurs - zij het met Alphabet als uitzondering - waarom hun beurswaarde nu bijna 5.000 miljard beloopt. Met ijzersterke resultaten in volle pandemie. Amazon  heeft tijdens de pandemie de turbo gezet op zijn alleswinkel en heel de wereld wil nu het tijdens de pandemie opgepotte geld aan een nieuwe iPhone spenderen. 

  De hausse bij Apple  ging zelfs zo snel dat 's werelds waardevolste techneut het aandeel opnieuw zal splitsen

 • ... maar niet op Nasdaq ...

  Die Nasdaq  blijft maar bleef gaan, aangedreven door de Fangtastic Four (Facebook, Apple, Amazon en Google/Alphabet. Hun gezamenlijke beurswaarde is op anderhalf jaar bijna verdubbeld tot bijna 5.000 miljard dollar. 

 • ... en woog ook op Wall Street ...

  Na het sombere rapport ging op Wall Street de Dow Jones  in het rood. Zij het niet zo fors als Europa voordien of de meeste beurzen in het Verre Oosten deze ochtend. 

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud