‘Gekkenhuis' bij FortisEffect na Amsterdams arrest

©BELGA

De Nederlandse belangenorganisatie FortisEffect wordt overstelpt met vragen voor nieuwe aansluitingen sinds een Amsterdamse rechtbank dinsdag besliste dat Ageas een schadevergoeding moet betalen aan gedupeerde Fortis-beleggers.

'Een gekkenhuis is het', reageert FortisEffect-voorman en advocaat Adriaan De Gier. 'Sinds het nieuws over het vonnis bekendraakte, hebben we zo’n 5.000 nieuwe aanmeldingen binnengekregen.' De Vlaamse Federatie van Beleggers adviseert ondertussen aarzelend ex-Fortis-aandeelhouders zich aan te sluiten bij de claim van FortisEffect.

Wie zich nu aanmeldt bij FortisEffect moet nog niet meteen op een schadevergoeding rekenen. Daarvoor moet eerst een andere procedure opgestart worden voor de rechtbank van Amsterdam. Dat kan een werk van meerdere jaren worden, en bovendien blijft het bijzonder moeilijk om te berekenen hoe groot de geleden schade precies is.

Ageas sloot gisteren voor de tweede dag diep in het rood: het aandeel verloor bijna 10 procent en noteert rond het laagste peil sinds april vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud