Advertentie

Goede bedrijfsresultaten peppen Wall Street op

Een beeld uit een nieuwe kerstpromotiefilm van Disney. Over een grootmoeder, haar kleindochter en natuurlijk Mickey Mouse. ©Photo News

De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag weer de goede kant uit. Beleggers schoven de coronazorgen even aan de kant en focusten op goede kwartaalresultaten van Disney en Cisco.

Wall Street maakte donderdag een beperkte uitschuiver. Enerzijds leek het effect van het gunstige vaccinnieuws van maandag uitgewerkt, anderzijds stond de pandemie zelf weer volop in de focus. Donderdag werden in de VS 163.000 nieuwe besmettingen genoteerd, zowel het dubbele van twee weken geleden en een nieuw record. Er zijn nu meer dan 243.000 Amerikanen aan Covid-19 overleden.

Beter dan verwachte resultaten van Walt Disney Company en Cisco zorgden vrijdag voor een beter beleggershumeur, al bleven de coronazorgen op de achtergrond meespelen. De Dow Jones en de S&P500 wonnen allebei 1,4 procent. De Nasdaq Composite eindigde 1 procent hoger.

Walt Disney rapporteerde donderdag nabeurs een hoger dan verwachte kwartaalomzet. Het cijfer van 14,71 miljard dollar was weliswaar 23 procent lager dan een jaar eerder maar hoger dan de analistenraming van 14,2 miljard dollar. Het aangepast verlies per aandeel, 20 dollarcent, was ook minder dan verwacht (70 cent).

Disney’s themaparken beginnen te herstellen van de gedwongen sluitingen, maar het is vooral de videostreaming die sterk presteert. Disney+ heeft intussen 73,7 miljoen abonnees, maar het is afwachten wat er gebeurt nu een gratis testperiode van een jaar voor Verizon-klanten afloopt. Ook andere streamingdiensten waarin Disney participeert - het sportkanaal ESPN+ en Hulu - boeren goed.

Het aandeel Disney won 2,1 procent.

Thuiswerk en streaming

Ook Cisco , leverancier van netwerkapparatuur, kon in positieve zin verrassen. De omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2020/2021 daalde met 9 procent tot 11,93 miljard dollar. Analisten hadden volgens berekeningen van Refinitiv iets minder verwacht, 11,85 miljard dollar.

Doordat meer mensen van thuis werken, stijgt de vraag naar teleconferentiesystemen, netwerkuitrusting en cybersecurity-producten. Het aandeel Cisco schoot 7,1 procent omhoog.

Een andere stijger was DraftKings , dat 3,85 procent bijschreef. In het derde kwartaal realiseerde het gokbedrijf een omzet van 133 miljoen dollar, wat iets meer was dan de 131,7 miljoen dollar waar analisten volgens Bloomberg op rekenden. Het aantal unieke spelers per maand nam met 64 procent toe tot meer dan 1 miljoen naarmate de grote sportcompetities in de VS (NBA, MLB en NHL) weer van start gingen.

DraftKings, dat gokken op zowel reële sportwedstrijden als op ‘fantasy sports’ (virtuele wedstrijden met teams van bestaande spelers) mogelijk maakt, trekt zijn omzetprognose voor 2020 op. Het bedrijf rekent nu op 540 tot 560 miljoen dollar in plaats van 500 tot 540 miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud