Gouden tijden voor Goldman Sachs

©REUTERS

Wall Street wint terrein. Goldman Sachs beleeft gouden tijden met fors toegenomen tradinginkomsten.

Beleggers kijken vooral naar de positieve testresultaten van een potentieel vaccin van het biotechbedrijf Moderna . De hoop is dat het coronavaccin er snel komt, zodat het normale economische leven zich weer kan voortzetten.

De Dow Jones klimt rond 17u 1,4 procent.

Goldman Sachs

Goldman Sachs stijgt met 2 procent nadat de zakenbank met zeer mooie resultaten over het tweede kwartaal op de proppen is gekomen. Goldman genereerde een winst van 2,42 miljard dollar, ofwel 6,26 dollar per aandeel (+7,7 procent). Dat cijfer is veel hoger dan de 3,78 die analisten hadden voorzien. De omzet klom met 41 procent tot 13,3 miljard, meer dan 3,5 miljard hoger dan wat de markt verwachtte.

Net als twee andere grote zakenbanken, JPMorgan en Citigroup , won Goldman Sachs in het tweede kwartaal flink dankzij een fors toegenomen obligatie- en aandelenhandel. De tradinginkomsten stegen met een fikse 93 procent. Door de volatiliteit op de financiƫle markten en dankzij de ongeziene stimulusactie door centrale banken en overheden was er buitengewone activiteit op de beurzen.

Voorts steeg de voorziening voor probleemkredieten met 70 procent tot 1,59 miljard dollar. Goldman keert een kwartaaldividend uit van 1,25 dollar per aandeel. Daarmee volgt het de lijn van JPMorgan, dat een dividend van 90 dollarcent gaat uitkeren.

Moderna

Moderna schiet 12 procent hoger na gunstig nieuws. Het Amerikaanse biotechbedrijf begint op 27 juli als eerste bedrijf de finale fase van de klinische tests voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Aan de finale fase zullen in de Verenigde State 30.000 mensen deelnemen. De helft van hen krijgt een dosis van 100 microgram van het vaccin, de andere helft een placebo.

Het eerste doel van de studie is alle symptomen van covid-19 te voorkomen. De secundaire doelstellingen zijn onder meer de preventie tegen een SARS-CoV-2-infectie. De studie zou op 27 oktober afgelopen moeten zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud