opmerkelijk

Handelaars lobbyen voor kortere beursdag: van 10 uur tot 17 uur

Handelaars op de beurs van Frankfurt. ©BELGAIMAGE

Twee beroepsverenigingen lobbyen bij de Europese beurzen om hun werkdag in te korten. Inzet: de mentale gezondheid van de traders.

De Europese beurzen openen dagelijks om 9 uur en sluiten rond 17.40 uur. De Britse beurs past zich aan het Europese vasteland aan met een opening om 8 uur en een sluiting om 16.30 uur

In vergelijking met de andere continenten zijn de Europese handelaars werkmieren. Wall Street opent om 9.30 uur en sluit om 16 uur. De Japanse traders nemen zelfs een middagpauze.

In vergelijking met hun collega's op andere continenten zijn de Europese beurstraders werkmieren.

De Association for Financial Markets in Europe (AFME) - die de banken vertegenwoordigt - en de Investment Association - die spreekt voor de handelaars - pleiten bij de beursuitbaters voor een opening om 10 uur en een sluiting om 17 uur. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times.

Lange-urencultuur

In een gezamenlijke brief wijzen de verenigingen op de nadelige gevolgen van de 'lange-urencultuur'. Die zou ouders ontmoedigen in de sector actief te zijn. Bovendien zijn de lange werkuren een aanslag op de mentale gezondheid van de handelaars.

Tot slot is er ook een marktenargument: een kortere periode concentreert de handel en is bijgevolg positief voor de liquiditeit van de beurzen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud