Advertentie
Advertentie

Icahn investeert fors in L&H-overnemer

©REUTERS

Carl Icahn heeft zij belang in spraaktechnologiebedrijf Nuance Communications opgetrokken tot bijna 20 procent. Nuance kocht in 2001 de activa van Lernout & Hauspie over.

De 77-jarige beleggersactivist met een verleden als bedrijfsstroper, meldde in september reeds dat hij zijn zinnen op nuance had gezet. Een maand later kreeg Icahn, als grootste aandeelhouder, meteen twee zitjes in de raad van bestuur.

Icahn drijft zijn investering op op een moment dat Nuance het moeilijk heeft. De derdekwartaalcijfers waren alleszins niet om over naar huis te schrijven. De omzet steeg met 12 procent tot 1,9 miljard dollar maar het nettoresultaat zakte tot 115 miljoen dollar onder nul. Het aandeel zakte dit jaar al 36 procent.

De spraaktechnologie van Nuance, die voortbouwt op de knowhow van Lernout & Hauspie, wordt onder meer gebruikt in de mobieltjes van Apple (Siri), Samsung en BlackBerry.

Eerder dit jaar maakte Icahn bekend dat het ook aandeelhouder was geworden van Apple. Maar dat hij zou aansturen op een overname van nuance door Apple, heeft hij onlangs nog ontkend. Zijn interesse in Apple is namelijk van een heel andere aard. Hij wil dat de gigantische cashberg van het technologiebedrijf ingezet wordt om aandeelhouders te vergoeden via dividenden en de inkoop van eigen aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud