Advertentie

Immobel klopt bij spaarder aan met groene obligatie

Marnix Galle, CEO van Immobel.

Het nettorendement ligt op 1,79 procent op een looptijd van 6,5 jaar.

De vastgoedontwikkelaar Immobel lanceert donderdag een groene obligatie voor particuliere beleggers met een looptijd van 6,5 jaar. De groep wil bij de spaarder minstens 75 miljoen en maximum 125 miljoen euro ophalen. 

Immobel zal de opbrengsten gebruiken om activiteiten te financieren die bijdragen aan de duurzame ESG-strategie, vandaar de term groene obligatie.

Aan de obligatie hangt een brutocoupon vast van 3 procent. De kleine belegger betaalt nu echter per coupure 1.018,75 euro om op de vervaldag - 12 mei 2028 - 1.000 euro terug te krijgen. Die bij obligatie-emissies 'klassieke 1,875 procent' vertegenwoordigt de commissie die de begeleidende banken opstrijken voor de verkoop en distributie. In dit geval zijn dat Belfius, BNP Paribas en KBC.

Doordat de spaarder boven pari inschrijft, ligt het brutorendement op 2,68 procent en het nettorendement - rekening houdend met 30 procent roerende voorheffing - op 1,79 procent. 

De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 28 oktober tot 5 november, maar kan bij groot succes donderdagavond al worden afgesloten. 'Particuliere beleggers wordt aangeraden in te schrijven op de eerste handelsdag', zegt het persbericht expliciet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud