Advertentie
Advertentie

Inflatie daalt voor het eerst in 4 maanden

Onder meer aardbeien zijn goedkoper geworden ©BELGA

Voor het eerst in vier maanden is de inflatie in ons land gedaald. Onder meer fruit en buitenlandse reizen werden goedkoper.

De inflatie vertraagde in de maand juli van 0,63 naar 0,46 procent. Daarmee is het leven deze maand een beetje minder duur geworden. Het gaat om de eerste daling in vier maanden.

De index van de consumptieprijzen komt uit op 101,01 punten. De gezondsheidsindex, waar verhuurders van vastgoed naar kijken, bedraagt 101,37 punten, tegenover 101,33 punten in juni.

Vliegtuigtickets, telecommunicatiediensten en groenten werden duurder. Maar dat werd onder meer gecompenseerd door een prijsdaling bij fruit. Dat werd afgelopen maand 10 procent goedkoper. Vooral de prijs voor aardbeien, meloenen en kersen zakte. Ook kleding, motorbrandstoffen en buitenlandse reizen werden goedkoper.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met energieproducten, daalde eveneens van 1,25 naar 1,19 procent.

Ook in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, zou de inflatie rond het nulpunt schommelen. Dat wijst er alvast op dat de strijd van de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi om de inflatie weer richting 2 procent te duwen, nog niet gestreden is en de opkoop van obligaties dus onverminderd zal blijven doorgaan. Voor zover bekend wil de ECB tot en met september volgend jaar elke maand voor 60 miljard euro aan obligaties opkopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud