Advertentie

J&J houdt Dow op recordkoers

©REUTERS

Dat de Dow Jones richting record bleef sluipen, is dinsdag vooral te danken aan oudgediende Johnson & Johnson.

De rally op Wall Street duurt dus tegen gezapig tempo voort, met dank aan de 'pivot' van de Amerikaanse centrale bank en doorgaans meevallende bedrijfsresultaten. Nasdaq steekt weer de neus boven 8.000 punten, en zowel Dow Jones   als S&P500 hebben weer stilaan de records van afgelopen najaar in het vizier. 

De Dow ging 0,3 procent hoger op 26.452 punten. Een winst die grotendeels op het conto van een oudgediende komt: het 132 jaar jonge Johnson & Johnson , dat sinds 1997 onafgebroken in de 123 jaar oude beursbarometer noteert. 

De farmaciereus had beleggers in februari teleurgesteld met de prognose voor een vlakke organische omzetevolutie in 2019. Een sombere outlook die op het eerste gezicht bevestigd leek met het rapport over het eerste kwartaal: de gerapporteerde omzet 'steeg' 0,1 procent naar 20,02 miljard dollar. 

Maar die vlakke evolutie kwam er vooral door iets waar het management geen greep op heeft: de sterke dollar, waardoor elke verdiende euro, pond, yen, renminbi of real vertaald in het groene biljet minder waard werd. Die sterke dollar roomde 3,8 procentpunt omzetgroei af. Organisch kwam de groei dus eigenlijk op 3,9 procent uit. 

De consumententak presteerde vrij zwak met 2,2 procent organische groei, maar de farmatak imponeerde met bijna 8 procent groei. Eén van de sterkste prestaties was Stelara. Dat is een concurrent van UCB-middel Cimzia bij de behandeling van de ziekte van Crohn dat ontwikkeld werd door de Leidense dochter Janssen Biotech. De wereldwijde verkoop van Stelara ging afgelopen kwartaal een derde hoger naar 1,4 miljard dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud