KBC verlaagt ook rente op spaarboek

Mario Draghi maakt met zijn extreem soepele beleid aandelenbeleggers blij, spaarders zien echter hun vergoeding zienderogen slinken (foto: Reuters)

KBC verlaagt 'uiteindelijk' ook de basisrente op het klassieke spaarboekje van 1 tot 0,75 procent. De bank zet daarmee de stap die grote concurrenten BNP Paribas Fortis en Belfius al in april zetten. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,25 procent.

'Door het aanhoudende klimaat van dalende rente, ziet KBC zich uiteindelijk ook genoodzaakt de vergoeding op de klassieke spaarrekening aan te passen', klinkt het in een persbericht.

Op 1 november duikt de basisrente op het klassieke boekje van de nummer twee op de Belgische spaarmarkt voor het eerst onder 1 procent. De totale vergoeding op het spaarboekje - dus inclusief getrouwheidspremie - is nog net 1 procent. De getrouwheidspremie is wel pas verworven na twaalf maanden.

Sinds Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, in juli de depositorente tot nul verlaagde, zijn de marktrentes voor zowat alle kort- en langlopend schuldpapier in de kernlanden van de eurozone in vrije val. De Belgische tweejaarsrente bedraagt bijvoorbeeld nog 0,27 procent, nauwelijks een kwart van de bijna 1 procent eind juli.

Bij de nummer één op de Belgische spaarmarkt - BNP Paribas Fortis - en de nummer drie - Belfius - bedraagt de totale vergoeding vanaf deze week nog maar 0,9 procent. BNP Paribas Fortis zette de kettingreactie vorige week in gang, met het bericht dat de bank de basisrente zou kortwieken tot 0,6 procent. Belfius volgde.

En vanaf morgen krijgen ook de klanten van Centea en Landbouwkrediet nog amper 0,6 procent basisrente en 0,3 procent premie op hun traditionele spaarboekje.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud