KBCS trekt koersdoel Arseus op tot 40 euro

Ger van Jeveren, CEO van Arseus ©Thomas De Boever

KBC Securities zet het koersdoel voor Arseus op 40 euro. Het advies blijft 'kopen'. Analist Jan De Kerpel trekt zijn groeiprognoses voor de komende jaren op na optimistische uitspraken van de CEO tijdens een recente conferentie in Brussel.

CEO Ger van Jeveren toonde zich eerder deze maand tijdens een presentatie voor investeerders optimistisch over de groeivooruitzichten voor Fagron, het kroonjuweel van Arseus. Een organische groei van Fagron van 10 procent of meer is haalbaar in 2014 en de jaren erna. De Kerpel hield in zijn waarderingsmodel rekening met een groei van amper 6 à 7 procent voor de periode 2014-2017.

De Kerpel verhoogt dan ook zijn koersdoel van 35 tot 40 euro. Hoewel het opwaarts potentieel volgens De Kerpel dus eerder beperkt is - het aandeel noteert nu op 39 euro - behoudt hij zijn koopadvies. Arseus geeft volgende week dinsdag inzage in de omzetevolutie tijdens het eerste kwartaal van 2014.

Een van de groeimotoren van Fagron is de opening van een nieuwe 'compounding facility' in Bornem en Lyon. Daarmee speelt Arseus in op nieuwe wetgeving in België en Nederland die apotheken en ziekenhuisapotheken toelaat de productie van op maat gemaakte medicijnen (zalven, crèmes, ...) uit te besteden aan derden zoals Fagron.

Maar ook via overnames denkt CEO Ger van Jeveren te blijven groeien. 'Arseus heeft constant 40 tot 50 overnamedoelwitten in het vizier. We hebben er vertrouwen in dat Fagron via een buy&build-strategie kan blijven groeien', aldus De Kerpel. Dit jaar staat de overnameteller al op twee en er staan nog drie deals in de steigers. Samen goed voor een overnamebedrag van 160 miljoen euro.

Het aandeel is aan een indrukwekkende rit bezig. Marc Coucke heeft zijn belang in Arseus al bijna volledig verkocht maar intussen is het aandeel op de radar van heel wat andere en grotere investeerders beland. In februari steeg de beurswaarde van Arseus voor het eerst boven 1 miljard euro. Intussen is Arseus al 1,2 miljard euro waard. 

Het aandeel noteert op 39,29 euro. (In mei 2012 schreef De Tijd dat Cinven het management had benaderd met een overnamevoorstel van 15 euro per aandeel.)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud