Advertentie
Advertentie

KV Mechelen wil 3,5 miljoen ophalen met obligatie

©BELGA

Voetbalclub KV Mechelen wil met de uitgifte van een obligatielening 3,5 miljoen euro ophalen. Het geld zal gebruikt worden voor de uitbreiding en renovatie van het stadion.

In een promofilmpje op de website van Malinwa doet überfan Mark Uytterhoeven de plannen van KV Mechelen uit de doeken. De renovatie van het stadion kost 9,1 miljoen euro. Een deel van dat bedrag wil de eersteklasser financieren met de uitigfte van een obligatie op 7 jaar. KV Mechelen hoopt zo 3,5 miljoen euro bijeen te halen.

De obligaties hebben een coupon van 4,25 procent bruto. 'Veel meer dan op de bank', zegt Uytterhoeven in het filmpje terwijl hij op de bank van Malinwa zit. De obligaties hebben een nominale waarde van 1.000 euro, en dat is ook de uitgifteprijs. Hou wel rekening met distributiekosten. Tot 10.000 euro gaat het om 2 procent. Die kosten komen bovenop de uitgifteprijs.

De raad van bestuur van de club zou al voor 700.000 euro hebben ingetekend op de obligatie. De club rekent ook op zijn supporters en businesspartners. Volgens Quares, de vastgoedspecialist die instaat voor de plaatsing van de obligaties, verlopen de intekeningen goed. Intekenen kan overigens nog tot 15 juni 2015.

De obligaties zijn op naam en krijgen geen notering. KV Mechelen waarschuwt er in een begeleidend document op zijn website wel voor dat het Malinwa-papier niet gedekt is en investeerders hun inleg dus ook kunnen verliezen. Ook de rente is niet gegarandeerd, klinkt het.

Het financieel plan van de club voorziet in stijging van de operationele inkomsten van 32 procent in de komende vier jaar. Ook de kosten zouden evenwel toenemen, maar minder sterk. Bedoeling is ook om vanaf seizoen 2015-2016 een jaarlijkse reserve van 500.000 euro aan te leggen om de obligatielening op eindvervaldag te kunnen terugbetalen.

KV Mechelen is niet de eerste club die een obligatie uitgeeft. Vorige maand haalde rugbyclub London Wasps zo 35 miljoen pond op. In 2012 gaf de Duitse voetbalclub Schalke 04 ook schuldpapier uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud