Advertentie

Kwart jongeren vindt crypto beste belegging in 2022

©AFP

Belgische beleggers verwachten dat vastgoed de beste belegging wordt van 2022, gevolgd door aandelen(fondsen) en crypto. Bij de groep onder 45 jaar zet bijna een kwart crypto op de eerste plaats.

De maandelijkse beleggersbarometer van ING polste bij Belgische beleggers wat zij de beste belegging vinden in 2022. Vastgoed staat net als vorig jaar bovenaan. 29 procent van de beleggers zet vastgoed op de eerste plaats van best renderende beleggingen dit jaar. 21 procent kiest voor aandelen of aandelenfondsen.

Er is een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen. Bij de vrouwen kiest 33 procent voor vastgoed als nummer één en slechts 14 procent voor aandelen. Bij mannen zijn aandelen (29%) populairder dan vastgoed (25%).

Voor 16 procent van de beleggers, vooral in de groep onder 45 jaar, worden cryptomunten de beste belegging van 2022. Goud (8%), obligaties en obligatiefondsen (5%) en cash (3%) hebben minder aanhangers.

Jongere beleggers hebben nog nooit een periode van hoge inflatie en de ravage die die kan aanrichten op de financiële markten meegemaakt.
Peter Vanden Houte
Hoofdeconoom ING Belgiê

De beleggers werden in december wat voorzichtiger over de beursvooruitzichten, omdat de vijfde coronagolf de groeiverwachtingen heeft getemperd. 31 procent verwacht in de komende drie maanden een daling van de aandelenkoersen en 29 procent een stijging. Het is al van november 2020 geleden dat er meer beurspessimisten waren dan optimisten.

34 procent van de beleggers noemt het coronavirus het grootste risico voor de financiële markten in het komende jaar. Onmiddellijk daarna, met 33 procent van de stemmen, volgt inflatie. Bij beleggers die jonger zijn dan 35 jaar is de inflatievrees duidelijk minder groot. 'Een mogelijke verklaring is dat jongere beleggers nog nooit een periode van hoge inflatie en de ravage die die kan aanrichten op de financiële markten hebben meegemaakt', zegt Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud