Advertentie

Lotus Bakeries op het punt 900 euro grens te slopen

Beleggers durfden geen posities in te nemen, net voor een historische ECB-dag. De Bel20 bleef dan ook stabiel. Op de brede markt ging Lotus net niet over 900 euro.

De Bel20 sloot quasi stabiel af op 3.142,93 punten. Telenet (-1,1%, 43,32 euro) was het enige steraandeel dat meer dan 1 procent bewoog. Belgacom was de grootste stijger met een winst van 0,8 procent tot 24,07 euro. 

De beleggers nemen een afwachtende houding aan. Morgen wordt verwacht dat Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, stimuleringsmaatregelen zal aankondigen om de dreigende deflatie te bestrijden.

Rabo blikte al even vooruit op de jaarresultaten van Colruyt (+0,4%, 40,56 euro) die op 28 juni worden gepubliceerd. Het beurshuis gaat uit van een 1 procent lagere bedrijfswinst op 511 miljoen euro. ‘We denken dat Colruyt in de tweede helft van het boekjaar, oktober-maart, marktaandeel verloor. Dat moet een eeuwigheid geleden zijn.’ Rabo wijst op de verscherpte concurrentie na de komst van Albert Heijn.

Op de brede markt won Lotus Bakeries 1,6 procent tot 898,7 euro. De koekjesbakker staat op het punt de grens van 900 euro te slopen. De Britse media schonk deze week aandacht aan de opmars van speculoospasta in het VK.

 Sipef verloor 1,5 procent tot 61,1 euro. Het aandeel piekte op 20 mei nog op 64 euro. De terugval heeft allicht te maken met de daling van de palmolieprijzen tot 850 dollar per ton. Dat is heel wat minder dan de 993 dollar per ton die Sipef al heeft vastgepind voor 62 procent van zijn productie in 2014. ING-analist Matthias Maenhaut maakt zich weinig zorgen. 'We denken dat Sipef van de mogelijkheid heeft gebruik gemaakt om nog een deel van de productie te verkopen aan zowat 900 dollar per ton.' Hij hoopt daar meer info over te krijgen tijdens de algemene vergadering op 11 juni.

Tessenderlo Chemie won 1,3 procent tot 22,28 euro. De groep benoemde Stefaan Haspeslagh tot voorzitter, ter vervanging van Gérard Marchand.  Analist Bernard Hanssens van Bank Degroof hoopte dinsdag op de algemene vergadering wat details te krijgen over de aan de gang zijnde kostenbesparingen bij de meeste afdelingen van Tessenderlo. Hij kwam van een kale reis thuis. 'De visibiliteit over de besparingen is laag, zowel over de timing als over de omvang.' Hanssens bevestigde zijn neutraal advies en het koersdoel van 21,5 euro.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud