Lotus waarschuwt voor impact coronacrisis

De speculoosfabriek van Lotus Bakeries in Lembeke blijft operationeel ©Photo News

Zelfs het bedrijf met de meest indrukwekkende staat van dienst van de Brusselse beurs, is niet immuun voor de perfecte storm die de coronacrisis is.

Lotus Bakeries  , waarschijnlijk op het Brussels koersenbord het bedrijf met de meest indrukwekkende staat van dienst, ondervindt de gevolgen van de covid-19 crisis, leert een mededeling. De koekjesbakker benadrukt wel dat voeding een essentiële industrie is op dat alle 12 productievestigingen mits de nodige veiligheidsmaatregelen operationeel blijven.

De impact zit dus niet zozeer bij het aanbod, wel bij de vraag. 'Er is een significante impact van de lockdown op de out-of home sectoren (horeca, instellingen etc, red.) en vliegtuigmaatschappijen', stipt Lotus-CEO Jan Boone aan. 'Dit klantenbestand vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van de verkopen'.

Pro memorie: in de Verenigde Staten, waar Lotus vorig jaar zijn eerste fabriek opende, brak de Lotus-speculoos door als 'airline cookie': het koekje dat je typisch geserveerd krijgt bij de koffie 10 kilometer hoog in de lucht. 

Lotus voegt er wel aan toe dat er een 'gedeeltelijke verschuiving' is naar thuisconsumptie, met dus grotere vraag vanuit de supermarkten. En dat op dit ogenblik de enige zekerheid de grote onzekerheid over de precieze impact is. 'Op vandaag is het voorbarig om een accurate inschatting te maken van de volledige impact op het bedrijf in de komende weken en maanden', luidt het. 

Het aandeel Lotus bleek de jongste weken en maanden een rots in de branding: sinds nieuwjaar noteert Lotus 9 procent hoger, terwijl de Bel20 28 procent verloor. Lotus is zo op weg om voor de zeventiende keer in de voorbije 19 jaar de Bel20 te kloppen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud