Advertentie

Marc Coucke stopt 26 miljoen in Italiaanse bouwer luxejachten

©Bloomberg

The Italian Sea Group krijgt dinsdag bij het debuut op het Milanese koersenbord een waardering van 260 miljoen euro mee.

De beurs van Milaan, sinds vorig jaar als onderdeel van Euronext vlotter bereikbaar voor de Belgische belegger, onderstreept komende dinsdag nog eens haar niche als wereldmarktleider in luxe met merken als Ferrari, Moncler en Brunello Cucinelli.

Dinsdag debuteert op Piazza Affari ook The Italian Sea Group, die in het Toscaanse stadje Marina di Carrara luxejachten bouwt. Dat onder de merken Admiral en Tecnomar, inclusief een samenwerking met de sportwagenproducent Lamborghini.

De luxejachten van Italian Sea Group

Dat de beursgang er nu komt, is geen toeval. De pandemie heeft een turbo gezet op de vraag naar luxejachten, als manier om 'afstandelijk' te reizen. De intekenprijs is door de begeleidende zakenbanken, Berenberg en Intermonte, op 4,90 euro vastgeprikt. Dat is het midden van de vooropgestelde prijsvork.

Die intekenprijs waardeert Italian Sea Group op 260 miljoen euro. Volgens het - alleen in het Italiaans beschikbare - prospectus haalde de jachtbouwer over het pandemiejaar een nettowinst van 6,2 miljoen euro of 0,14 euro per aandeel. De omzet steeg 14 procent naar 113 miljoen euro. De bedrijfswinst verdrievoudigde ruim tot 9,8 miljoen euro.

Dat de beursgang er nu komt, is geen toeval. De pandemie heeft een turbo gezet op de vraag naar luxejachten.

Marc Coucke wordt zoals eerder aangegeven hoeksteeninvesteerder. Het belang van 10 procent kost de Vlaamse ondernemer 26 miljoen. Giorgio Armani trekt 13 miljoen uit voor een belang van 5 procent.

De scheepswerf haalt met de beursgang 97 miljoen euro op. Voor ongeveer de helft, 47 miljoen, gebeurt dat via de verkoop van nieuwe aandelen. De rest zijn grotendeels aandelen die de oprichter en CEO Giovanni Costantino verkoopt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud