Melexis beursfavoriet voor 2019

Melexis wordt geleid door Françoise Chombar. ©belga

Melexis is de Belgische beursfavoriet voor 2019. Dat leert een rondvraag van De Tijd bij 15 beurshuizen, vermogensbeheerders en beleggingsbladen. De Amerikaanse technologiereus Microsoft is de buitenlandse oogappel.

Voor het 23ste jaar op rij ging De Tijd bij Belgische analistenteams te rade naar hun favoriete aandelen voor het komende jaar.

De Belgische favoriet is Melexis  . Bij liefst 9 van de 15 analistenteams krijgt de maker van chips voor de autosector een plaats in de top vijf. 'Melexis deed het de laatste tijd slechter dan zijn sectorgenoten, waardoor de waardering nu in lijn ligt met het wereldwijde gemiddelde van de chipsector’, zegt een beurshuis.

De analisten vinden dat Melexis een premie verdient omdat het zich concentreert op de halfgeleidersector voor auto's, die sneller groeit dan zowel de automarkt als de hele chipsector. U kunt Melexis nu kopen tegen 15 keer de bijgestelde winst, tegenover meer dan 30 keer in de zomer.

Microsoft

Onder de buitenlandse namen steekt Microsoft   er bovenuit. Microsoft is bij het brede publiek vooral bekend van zijn Office-software (Word, Excel). Maar de groep is geliefd door haar clouddivisie. ‘Azure is uitstekend gepositioneerd om de nummer twee te blijven na de cloudservices van Amazon’, klinkt het. Het valt op hoe lyrisch de analisten zijn over de topman Satya Nadella. ‘Dankzij Nadella investeert Microsoft meer in ontluikende technologieën. Hij heeft bij zijn medewerkers een groeigerichte instelling gekweekt.’

2018 was een jaar om snel te vergeten. Wie eind vorig jaar de tien Belgische favorieten kocht, slikte een verlies – nettodividenden inbegrepen – van 14,2 procent. Dat is iets slechter dan de Bel20 (-12%). Met een verlies van 7,2 procent, presteerden de buitenlandse favorieten minder slecht. Bovendien was de buitenlandse nummer één Ahold Delhaize (+22,2%) een schot in de roos.

Lees meer over de favorieten van de Belgische analistenteams in de weekendkrant van De Tijd.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud