Montea plant kapitaalverhoging van 21 miljoen euro

Jo De Wolf, CEO van Montea. (foto: Sofie Van Hoof)

Montea wil een kapitaalverhoging van 21 miljoen euro doorvoeren. Met het geld zal de logistieke vastgoedgroep het DHL-project op Brussels Airport financieren. Het grote publiek kan niet intekenen op de kapitaalverhoging.

In juni kondigde Montea aan dat het samen met Groep De Paepe een ontwikkeling op maat maakt voor de expeditieafdeling van DHL in Zaventem. Dat is een project van 26,2 miljoen euro.

Montea wil daarvoor voor 21 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven tegen inbreng in natura, wat betekent dat het grote publiek niet kan intekenen op de kapitaalverhoging. De datum van de inbrengovereenkomst is nog niet bekend, maar Montea en De Paepe hebben de intentie om die 'in de komende dagen' te ondertekenen, zo klinkt het in het persbericht.

De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen zal worden berekend op basis van de gemiddelde slotkoers van Montea gedurende 30 kalenderdagen voor de datum van de inbrengovereenkomst verminderd met het brutodividend van 1,93 euro per aandeel voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 december. De raad van bestuur wil dat dividend voorstellen op de algemene vergadering op 21 mei.

Op basis van de gemiddelde slotkoers van de afgelopen 30 dagen zou de uitgifteprijs 25,97 euro bedragen. Dat is een korting van 7 procent.

De kapitaalverhoging is gepland op 20 december.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud