Obligatie-uitgifte VGP nog niet afgesloten

Een project van VGP in de buurt van Madrid. ©VGP

In tegenstelling tot veel vorige uitgiften van retailobligaties wordt de emissie van VGP na één dag niet vervroegd afgesloten.

Beleggers kunnen sinds vrijdagochtend intekenen op een obligatie-uitgifte van de vastgoedgroep. VGP wil 175 tot 225 miljoen euro ophalen met een obligatielening met een looptijd van 7,5 jaar. De coupon bedraagt 3,5 procent en de uitgifteprijs 101 procent van de nominale waarde. Het nettorendement na roerende voorheffing beloopt 2,3 procent per jaar.

In België zijn er relatief weinig niet-financiële bedrijven die obligaties uitgeven waarop particuliere beleggers kunnen inschrijven. Meestal is de interesse voor dat soort papier zo groot dat de inschrijvingen na één dag vervroegd worden afgesloten. De uitgifte van VGP wordt vrijdagavond nog niet afgesloten, zegt een woordvoerder van KBC, de bank die de uitgifte begeleidt.

De inschrijvingsperiode loopt tot en met woensdag 12 september. Maar de inschrijvingen kunnen ook maandag of dinsdag vervroegd worden afgesloten.

Obligatiespecialisten van De Belegger en Van Lanschot Bankiers vinden de voorwaarden relatief aantrekkelijk en adviseren beleggers om in te tekenen. KBC zegt in de productfiche dat beleggers zich voldoende bewust moeten zijn van de risico's. De bank geeft de VGP-obligaties de tweede hoogste risicoscore op een zevenpuntenschaal. Ze merkt op dat de obligaties zich vooral richten op beleggers met een zeer dynamisch risicoprofiel.

VGP wil de opbrengst van de obligaties gebruiken om een in december vervallende obligatie terug te betalen, gronden te kopen in Nederland en Italië en nieuwe projecten te ontwikkelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect