Obligaties VGP halen 190 miljoen op

Een logistiek project van VGP in het Duitse Göttingen. ©Een logistiek project van VGP in het Duitse Göttingen

De vastgoedgroep streefde naar een opbrengst van 175 tot 225 miljoen.

De inschrijvingsperiode van de obligatie-uitgifte van VGP is zoals gepland woensdagavond afgesloten. De uitgifte haalde 190 miljoen op, zegt VGP in een persbericht. De netto-opbrengst na aftrek van de kosten bedraagt 188,4 miljoen.

De vastgoedgroep zal de opbrengst gebruiken om op 6 december voor 75 miljoen euro vervallende obligaties terug te betalen. Voorts zal VGP met de opbrengst gronden kopen in Nederland en Italië en nieuwe projecten ontwikkelen.

De nieuwe obligaties hebben een looptijd van 7,5 jaar. De brutocoupon bedraagt 3,5 procent en de uitgifteprijs 101 procent van de nominale waarde. Daardoor bedraagt het nettorendement na roerende voorheffing 2,3 procent.

Het valt op dat de obligatie-uitgifte niet vervroegd is afgesloten. Vorige emissies van retailobligaties door Belgische niet-financiële ondernemingen werden vaak al na de eerste dag afgesloten omdat de inschrijvingen groter waren dan het maximumbedrag dat het bedrijf wilde ophalen.

Particuliere beleggers krijgen alle obligaties die ze hadden gevraagd. VGP had een bedrag van maximaal 50 miljoen euro voor hen voorbehouden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect