Ook Belfius knipt in rente op spaarboekjes

Een Belfius-kantoor in Koekelberg.

Belfius verlaagt de rente op drie van zijn vier spaarrekeningen. De bank volgt daarmee de rentedalingen bij andere banken sinds de ECB de basisrente verlaagde.

De online spaarrekening van Belfius brengt vanaf vandaag 1,20 procent basisrente op en 0,40 procent getrouwheidspremie. Voordien was dat respectievelijk 1,50 en 0,30 procent.

Ook de tarieven op het gewone en het online getrouwheidsspaarboekje gaan naar omlaag. Op deze rekeningen vormt de getrouwheidspremie het gros van de rentevergoeding.

Slechts één spaarrekening blijft buiten schot: het klassieke spaarboekje. 'Allicht vormt een daling onder de huidige vergoeding van 75 basispunten basisrente plus 25 basispunten premie een te grote stap voor Belfius, zelfs in het huidige renteklimaat', zegt een kenner.

Sinds de ECB de basisrente twee weken geleden verlaagde van 1 naar 0,75 procent, hebben al een hele reeks banken - onder meer ING - de rente op de spaarboekjes verlaagd. Gisteren zakte de Belgische kortetermjnrente onder 0 procent. Voorlopig knipt marktleider BNP Paribas Fortis niet in de spaarrente.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud