P&G zet rem op recordjacht Dow

©REUTERS

De sterkste omzetgroei in een decennium kan Procter & Gamble niet vooruit branden, wat meteen ook de Dow Jones verhinderde een vers record op te tekenen.

De Dow Jones   sloot na een vlakke start 0,6 procent hoger op 26.656 punten en zal dus nog even geduld moeten oefenen om het record van 3 oktober - 26.828 punten - scherper te stellen. S&P500, de bredere barometer op Wall Street, en Nasdaq sloot wel op een record. 

De handrem van dienst was Procter & Gamble , dat 2,7 procent inleverde tot 103,16 dollar. De consumptiereus legde nochtans een sterk kwartaalrapport voor. De organische groei van 5 procent was de sterkste in tien jaar. Net als rivaal Kimberly-Clark lijkt ook P&G er stilaan weer in te slagen om de prijzen te verhogen zonder dat consumenten afhaken. 

Dat het aandeel toch zakt, lijkt in de eerste plaats een gevolg van de verschroeiende rit die aan het kwartaalrapport voorafging. Het aandeel was dit jaar in lijn met heel Wall Street 15 procent gestegen naar een recordpeil. En hier en daar was er een beetje gemor bij analisten omdat de groep met nog één kwartaal te gaan - het boekjaar loopt tot 30 juni - een winstgroei tussen 3 en 8 procent voor het hele boekjaar blijft voorspellen. Na een sterk kwartaal had een aantal analisten op een 'optimistische vernauwing' van die vork gerekend. 

Dé ster van de dag was Twitter   : de socialemediagroep koerste na stevige cijfers 15,6 procent hoger naar 39,77 dollar. 

Netflix   gaat via een uitgifte van obligaties in euro en dollar 2 miljard dollar bijtanken, laat de wereldmarktleider in comakijken in een mededeling weten. De reden is vrij eenvoudig: het jongste kwartaalrapport onderstreepte nog eens dat koken geld kost: series aan de lopende band produceren kost nú handenvol geld, de opbrengsten volgen - hopelijk - later. Het resultaat: een stevige cash drain

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud