Powell herhaalt hint

Jerome Powell hint wederom op renteknip. ©EPA

Een renteverlaging aan het eind van deze maand is vrijwel zeker.

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, herhaalde dinsdag in zijn speech bij de Franse nationale bank nog maar eens dat hij klaar staat om de rente te verlagen. 

Vorige week zei Powell al tijdens een speech in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dat de Fed bezorgd blijft over de economische vooruitzichten. 'De economische cijfers en andere ontwikkelingen sinds de vergadering van juni geven aan dat de onzekerheid over de handelsconflicten en bezorgdheid over de wereldeconomie op de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie blijven wegen' zei de Fed-voorzitter.

Rentehint

De speech van dinsdag bevatte veel van de elementen die zijn speech van vorige week ook bevatte. Ook nu hintte hij weer op een renteverlaging door te zeggen dat de Fed 'gepast zal reageren' om de economische expansie in stand te houden.

Langdurig lage inflatie

Wel zei de voorzitter in de speech van dinsdag dat er leden binnen het rentecomité zijn die zich zorgen maken dat de inflatie langdurig onder de doelstelling van 2 procent blijft. 

Vrijwel zeker

De financiële markten zijn er zo goed als zeker van dat de Fed eind deze maand de rente verlaagt.

De Amerikaanse beurzen reageerden redelijk stoïcijns op de speech.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud