Prijsbreker AFER aanvaardt geen nieuwe klanten meer

©Lieven Van Assche

Vanaf 27 november zullen spaarders geen nieuwe contracten meer kunnen afsluiten voor het Waarborgfonds van AFER Europe+, één van prijsbrekers op de Belgische markt voor spaarverzekeringen. Voor bestaande klanten verandert er niets.

Aanleiding is de beslissing van verzekeringspartner Aviva Vie, die het AFER-spaarproduct beheert, om zich voortaan te concentreren op de Franse markt, en geen nieuwe klanten meer te aanvaarden in België, zo weet de website Spaargids.be.

Consumentenorganisatie Test-Aankoop raadt het spaarverzekeringsproduct van AFER -een levensverzekering met een gewaarborgd rendement- al jaren aan voor spaarders die hun geld op lange termijn risicoloos willen beleggen. Leden van Test-Aankoop krijgen zelfs korting op de instapkosten.

Het rendement van het Waarborgfonds behoort tot de top van de markt en bleef de jongste jaren ook relatief stabiel. In tegenstelling tot de concurrentie, waar flink gesnoeid werd in de tarieven. Tussen 2010 en 2014 zakte het rendement van het AFER-product (exclusief kosten en taksen) van 3,52 naar 3,20 procent, aldus Test-Aankoop.

Belgische klanten die al een contract van AFER Europe+ hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. Voor hen verandert er niets, klinkt het. Ook zullen zij na 27 november nog nieuwe stortingen kunnen doen. Wie nog geen klant is, heeft nog tot 26 november de tijd om dat wel te worden. Weet dat u minimum 800 euro moet investeren en er eenmalige toetredingskost van 25 euro wordt aangerekend.

Spaarverzekeringen -tak 21-producten in vakjargon- hebben een beleggingshorizon van minstens acht jaar. Als u toch vroeger geld van die rekening haalt, moet u immers roerende voorheffing betalen op het opbrengstgedeelte. Na acht jaar bent u die belasting niet meer verschuldigd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud