Proximus houdt beter stand dan gevreesd

Guilaume Boutin, CEO Proximus

De grootste telecomoperator van het land springt over de in februari laag gelegde lat.

De omzet van Proximus kreeg in het eerste kwartaal een tik van 1,9 procent tot 1,38 miljard euro. De brutobedrijfswinst ging 4 procent lager tot 446 miljoen euro.

De omzet op de thuismarkten - het gros van de totale omzet - zakte met 1,7 procent, voornamelijk door de negatieve impact van de pandemie en de druk op roaming.

BICS rapporteerde een omzetdaling van 8,7 procent. BICS is de groothandelsdochter van Proximus en staat voor Belgacom International Carrier Services. Proximus kocht zijn medeaandeelhouders eerder dit jaar uit.

De cijfers liggen iets boven de analistenverwachtingen. De beurswereld had de lat wel laag gelegd na de tegenvallende winstprognose van Proximus eind februari.

Topman Guillaume Boutin liet toen duidelijk verstaan dat 2021 een moeilijk jaar zou worden en dat de winst voor het tweede opeenvolgende jaar zou dalen. Hij voorziet dit jaar extra kosten voor IT-transformatie en de versnelde upgrade van het Proximus-netwerk, om beter de concurrentie met grote rivaal Telenet aan te gaan.

Proximus mikt voor 2021 na de kwartaalupdate nog altijd op een stabiele omzet en 1,75 à 1,77 miljard euro ebitda, een terugval van 4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud