Quest for Growth: 'dividend komt dichterbij'

Jos Peeters, de gedelegeerd bestuurder van Quest for Growth.

De privak Quest for Growth boekte vorig jaar een nettowinst van 15,7 miljoen euro. Dankzij het sterke jaar 2012 komt een dividend 'dichterbij'.

De nettowinst van 15,7 miljoen euro over 2012 is een hele verbetering tegenover het verlies van 13,3 miljoen in 2011. De portefeuille genoteerde aandelen behaalde een jaarrendement van meer dan 30 procent. Quest for Growth profiteerde onder meer van de koerssprongen bij de Belgische IT-dienstverlener Econocom (+57%) en het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis (+52%).

De portefeuille niet-genoteerde aandelen had het moeilijker omdat de 'Europese markt voor beursintroducties bijna compleet afwezig was', dixit Quest for Growth. Toch behaalde de portefeuille nog een licht positief resultaat.

Quest for Growth benadrukt dat door het sterke jaar 2012 de overgedragen verliezen op een jaar tijd gekrompen zijn van 19 miljoen tot 3,6 miljoen euro. 'Hierdoor neemt de mogelijkheid op het uitbetalen van een dividend toe, op voorwaarde dat de resultaten positief blijven evolueren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud