Quest for Growth neemt wat winst op Melexis

©BELGA

De Leuvense investeringsmaatschappij Quest for Growth heeft zijn positie in Melexis licht afgebouwd nadat de technologiegroep de voorbije maanden fors was gestegen op de beurs. Dat leert de kwartaalupdate die Quest for Growth donderdag de wereld instuurde.

De reden voor die winstnemingen in Melexis ligt voor de hand: sinds begin dit jaar is het aandeel met  21 procent in waarde gestegen. Quest for Growth heeft vandaag ruim 127.000 aandelen Melexis in handen, goed voor 3,2 procent van de eigenlijke waarde van de investeringsportefeuille.

Eerder was al bekendgeraakt dat Quest for Growth dit kwartaal een flink pakket aandelen in de IT-dienstengroep Econocom van de hand had gedaan. Tegelijkertijd investeerde Quest for Growth in de Amerikaanse berusgenoteerde specialist in gewasbescherming FMC.

Dankzij die transacties en het aantrekkende beursklimaat wist Quest for Growth in het eerste kwartaal een winst van 3,3 miljoen euro te boeken. 

De groep zet ook de deur op een kier voor de verkoop van participaties in bedrijven die niet op de beurs staan. 'Als de marktomgeving positief bljift kan dit wel de kans verhogen om exits in niet genoteerde aandelen te realiseren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud