Advertentie

Remedie voor kwakkelende beurskoers? Het T-woord!

©DB485013800

De laadpalenspecialist Fastned krasselde op de Amsterdamse beurs al maanden. Tot in een persbericht het woord 'Tesla' viel.

Geen discussie vandaag over het opmerkelijkste aandeel in Amsterdam: Fastned  vlamde plots tot 50 procent hoger naar 15,32 euro.

Echt hard nieuws dat de koersexplosie verklaart, is er niet. Wel kwam de Nederlandse specialist in snellaadstations voor elektrische auto's met een persbericht dat veel verklaart. De kop? 'Fastned en Tesla openen Duitslands grootste snellaadpunt'. 

Het laat zich raden dat de beleggers niet storm lopen voor het snellaadpunt an sich, al willen we Ladepark Kreuz Hilden, even onder Düsseldorf, zeker niet te kort doen. Maar wel voor het magische T-woord. Tesla dus. Een naam die de harten van de beleggers, Robinhoods of niet, al heel 2020 sneller doet kloppen

Voor Fastned een welgekomen snellaadboost van de beurskoers. Het bedrijf trok in juni 2019 naar het Damrak en brak daar geen potten: de slotkoers woensdag (10,18 euro) verschilde nauwelijks van de intekenprijs van 10 euro. Tot nog toe was alleen de eerste beursdag memorabel: toen vervijfvoudigde het aandeel, vooral door het geklungel van beursuitbater Euronext zelf.

Fastned draaide over vorig jaar 12 miljoen euro verlies op 6,4 miljoen euro omzet. Bij de huidige beurskoers waarderen beleggers het bedrijf op meer dan 200 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud