RHJ slijt laatste industriebrok aan euforische beurs

RHJ-CEO Leonhard Fischer (foto: Wim Kempenaers) ©Wim Kempenaers (WKB)

De 'industriële reiniging' van de tot privaatbankier omgeturnde holding RHJ International is compleet. Met dank aan de florerende Japanse beurs, waar RHJ gretig afnemers vond voor zijn laatste brokje industriële erfenis.

Leonhard Fischer mag Shinzo Abe een dankbriefje sturen. De Japanse centraal bankier startte dit voorjaar een open oorlog tegen deflatie en de bijbehorende massale geldcreatie luidde een verrijzenis in voor de beurs van Tokio. Tijdens de decennialange deflatie verkozen Japanners immers hun matras boven de aandelenmarkt als favoriete bestemming voor hun spaargeld.

Nu Japanners tot hun grote opluchting weer het leven duurder zien worden herontdekken ze ook aandelen als ideale bescherming tegen inflatie: bedrijven krikken doorgaans hun omzet en winst op in lijn met de inflatie, waardoor het rendement op aandelen in tegenstelling tot dat op obligaties of het spaarboekje - laat staan een matras - niet door inflatie aangevreten wordt.

RHJ-CEO Leonhard Fischer maakt nu dankbaar gebruik van de beurseuforie in Tokio om het allerlaatste brokje industriële erfenis aan Japanse beleggers te slijten. Het resterende belang van 10,9 procent in SigmaXYZ ging via een beursintroductie de deur uit.

Beleggers liepen warm voor de Japanse ICT-consultant: SMBC Nikko Securities bracht vandaag de aandelen tegen 3.010 yen naar de beurs en het aandeel schoot meteen 13 procent hoger naar 3.400 yen.

'Onze resterende erfenis bedraagt nu nog minder dan 2 procent van onze portefeuille, dus is onze transformatie tot financiëledienstengroep virtueel compleet', zegt Fischer in een mededeling.

'Virtueel' is hier echter wel een belangrijke nuance. Voor RHJ zich echt privaatbankier kan en mag noemen, moet het nog goedkeuring krijgen van de Duitse bankenwaakhond BaFin om BHF Bank over te nemen. En daarop is het wachten tot uiterlijk 18 februari. Dan pas is de transformatie tot privaatbankier Kleinwort Benson klaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud