Advertentie
Advertentie

Rijkste Aziaat belandt in mondiale top 10

De Indiase miljardair Mukesh Ambani. ©AFP

De rijkste inwoner van Azië, de Indiër Mukesh Ambani, maakt zijn opwachting in de top tien van de welvarendste mensen op aarde.

De 63-jarige Ambani heeft zijn vermogen zien groeien naar 64,5 miljard dollar. Dat maakt hem de negende rijkste persoon op aarde, berekende het team van de Bloomberg Billionaires Index. Ambani gooit Oracle-oprichter Larry Ellison uit de top tien.

Ambani bezit 42 procent van het Indiase conglomeraat Reliance Industries . Terwijl veel miljardairs hun vermogen door de crisis aangetast zien, verdubbelde de beurskoers van Reliance sinds maart. Grote participaties van de holding, zoals de telecomgigant Jio en een reeks winkelketens, profiteren van de lockdowns tijdens coronacrisis.

Vader Dhirubhai Ambani begon met de opbouw van het imperium in de jaren tachtig, eerst in de petrochemie om uit te breiden naar textiel, telecom, energie en vermogensbeheer. Toen Dhirubhai in 2002 stierf, werd de groep tussen zijn twee zonen Mukesh en Anil verdeeld. Terwijl Anils deel het moeilijk had, floreerden de zaken van Mukesh.

Nationaal event

De algemene vergadering van Reliance is een groot nationaal media-event in India. De groep bezit de grootste telecomoperator, het grootste oliebedrijf en de grootste winkelketen van het land.

Mukesh Ambani woont in een van de duurste woningen ter wereld: een gebouw van 27 verdiepingen in Mumbai, met drie helikopterplatformen, een parking voor 168 wagens, een cinemazaal, een gigantische balzaal, een spacenter en hangende tuinen.

Top 10

Dit is de volledige top 10:

1. Jeff Bezos (Amazon): 160 miljard dollar

2. Bill Gates (Microsoft): 112 miljard dollar

3. Marc Zuckerberg (Facebook): 90,6 miljard dollar

4. Bernard Arnault (LVMH): 87,4 miljard dollar

5. Warren Buffett (Berkshire Hathaway): 71,5 miljard dollar

6. Steve Ballmer (Microsoft): 70 miljard dollar

7. Larry Page (Google): 68,1 miljard dollar

8. Sergey Brin (Google): 66 miljard dollar

9. Mukesh Ambani (Reliance Industries): 64,5 miljard dollar

10. Françoise Bettencourt Meyers (L'Oréal): 61,8 miljard dollar

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud