Advertentie
Advertentie

Samaras: 'Griekse spaarboekjes zijn veilig'

De Griekse premier, Antonis Samaras. ©AFP

De Griekse premier, Antonis Samaras, heeft in een interview met Imerisia, gezegd dat een taks op Grieks spaargeld uitgesloten is. De Griekse spaarboekjes zijn veilig en de Griekse banken zullen tegen eind april geherkapitaliseerd zijn.

'Neen, ik ben categoriek. Dit is geen issue. We hebben geen reden om een taks op spaargeld boven 100.000 euro te overwegen', zei de Griekse eerste minister Antonis Samaras in een interview met de Griekse krant Imerisia. 'Het Griekse banksysteem is 'afgeschermd' door de geplande herkapitalisatie.' De herkapitalisatie van de banken zou tegen eind april rond zijn volgens Samaras.

De voorbije week was er enige opschudding in Griekenland nadat de fusie tussen National Bank en Eurobank op ijs werd gezet. De vier grootste banken van het land, waaronder National Bank en Eurobank, moesten eerst elk apart op zoek naar bijkomend kapitaal, liet de Griekse centrale bank zondag weten. Dat deed de vrees oplaaien dat de banken zouden genationaliseerd moeten worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.