Advertentie
netto

Spaarboekje Monte Paschi bracht meest op in 2017

©BELGA

Een spaarder die op 1 januari 10.000 euro stortte op het getrouwheidsboekje Banca Monte Paschi Belgio Fedelta en het hele jaar liet staan, krijgt 65 euro rente.

Spaargids.be heeft zoals elk jaar de opbrengst van de spaarboekjes vergeleken. De financiële website berekende hoeveel een spaardeposito van 10.000 euro heeft opgebracht. Twee scenario's werden onderzocht: een voor passief spaargeld en een voor actief spaargeld.

Een passieve spaarder die op 1 januari 10.000 euro stortte op een spaarrekening en het geld het hele jaar liet staan was het best af met het getrouwheidsboekje Banca Monte Paschi Belgio Fedelta. Dat leverde 65 euro rente op. Banca Monte Paschi Belgio is een dochter van de Italiaanse noodlijdende bank Monte Paschi di Siena, die deze zomer een kapitaalinjectie nodig had van de Italiaanse overheid.

De spaarrekening MeDirect ME3 leverde 64,44 euro op en de CKV Spaarrekening 50,52 euro. Een gewoon spaarboekje bij de vier grootbanken bracht slechts 11 euro op. 'Liefst 34 spaarrekeningen geven een totaal rendement van 0,11 procent, het wettelijk minimum', zegt Kristof De Paepe van spaargids.be. 'Vergelijken levert nog altijd een groot voordeel op.'

Actieve spaarder

Een actieve spaarder die tijdelijk geld parkeerde op een spaarrekening, van 1 februari tot eind november, was het best af bij MeDirect. De MeDirect Spaarrekening leverde 53,39 euro rente op. De Izola Bank Saver Account leverde 37,01 euro op en Direct Sparen bij MoneYou 20,34 euro.

Een gewoon spaarboekje bij de vier grootbanken leverde amper 0,83 euro op, omdat zij slechts 0,01 procent basisrente op jaarbasis bieden. Spaarders hebben maar recht op een getrouwheidspremie als ze het geld minstens twaalf maanden laten staan.

Spaargids.be blikt ook vooruit naar 2018. De website onderzocht hoeveel spaargeld volgend jaar opbrengt als de rentetarieven stabiel blijven.

Wie overweegt op 1 januari 10.000 euro te storten op een spaarrekening en die som het hele jaar te laten staan, kan zich best wenden tot CKV. Daar mag hij rekenen op 75 euro rente. CKV verhoogde onlangs de spaarrente. De kleine spaarbank uit West-Vlaanderen wil extra deposito's aantrekken om de aankoop van een portefeuille woonkredieten te financieren.

De rekeningen Banca Monte Paschi Belgio Fedelta en Santander Consumer Bank Vision+ Plus zullen 65 euro rente opleveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud