Advertentie
Advertentie

'Stanley Fischer wordt vice-voorzitter Fed'

©AFP

Stanley Fischer, tot juni nog gouverneur van de Bank of Israel, wordt de nieuwe vice-voorzitter van de Federal Reserve. Dat schrijft Bloomberg. Fischer zou de functie al aanvaard hebben.

Janet Yellen neemt begin volgend jaar de fakkel over van Ben Bernanke. Fischer (70) neemt de plaats in van Yellen als de nummer 2 van de Amerikaanse centrale bank. Dat schrijft Bloomberg. Volgens een van diens bronnen zou Fischer het aanbod van president Obama al aanvaard hebben.

Fischer staat hoog aangeschreven bij economen. Hij leidde van mei 2005 tot juni 2013 de Bank of Israel en loodste het land zonder grote kleerscheuren door de economische crisis die losbarstte na de val van Lehman Brothers. Hij was de eerste centraalbankier die in 2008 in de rente knipte om de economie te ondersteunen en was ook de eerste die het monetair beleid opnieuw verstrakte bij de eerste tekenen van herstel.

De CV van Fischer is er een om u tegen te zeggen. Drie jaar lang was hij hoofdeconoom van de Wereldbank. En als MIT-professor doceerde hij onder andere aan Ben Bernanke. Fischer, van Joodse afkomst, werd geboren in Zambia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud