Advertentie

Stevige verliezen op beurzen

©AFP

Het oplopende aantal coronabesmettingen in combinatie met het omzetalarm van SAP duwden de beurzen stevig in het rood.

Het is overal hommeles op de beurzen, want zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen gingen stevig lager. Het gemiddelde Europese aandeel verloor 2,9 procent en de brede Amerikaanse graadmeter S&P500 zakte 1,9 procent.

Het waren in Europa vooral de technologiewaarden die inleveren, waarbij het Duitse SAP leidde bij de verliezers met een rood cijfer van meer dan 23 procent. Daarmee weten we ook meteen een belangrijke oorzaak voor de forse verliezen bij tech, want de specialist in software voor bedrijfsvoering kwam maandag met een omzetalarm, omdat het toch last van de coronacrisis heeft.

Andere Europese techaandelen die inleverden waren het Deense SimCorp dat met 6,1 procent lager denderde en het Zwitserse Softwareone dat meer dan 7 procent inleverde. Gemiddeld ging het Europese techaandeel maar liefst 7 procent omlaag.

Ook in Amerika kreeg Big Tech een tik. Microsoft struikelde 2,8 procent, Facebook zakt 2,7 procent en Alphabet gleed met 3 procent uit. Amazon en Apple sloten haast onveranderd.

Corona-aandelen

Maar het waren vooral de coronagevoelige aandelen waar in de VS de klappen vielen. De cruise-uitbaters Norwegian Cruise Line Holdings (-8,5%), Carnival (-8,7%) en Royal Caribbean Group (-9,7%) stonden bij de grootste verliezers in de S&P500. Ook vliegtuigaandelen als United Airlines (-7%), American Airlines Group (-6,4%) en Delta Airlines (-6,1%) doken stevig lager.

Ook Europese reisaandelen kregen er stevig van langs. Het Britse vliegtuiggroep AIG denderde 7,6 procent lager, de hoteluitbater Whitbread zakte 6 procent en het Duitse Lufthansa vloog ruim 5 procent lager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud