Stormloop op obligaties Immobel

Marnix Galle, CEO van Immobel. ©BELGAIMAGE

De obligatie-uitgifte van projectontwikkelaar Immobel is vrijdagavond al na één dag vervroegd afgesloten.

Immobel heeft vrijdag erg gemakkelijk 75 miljoen euro opgehaald bij beleggers. De obligatie-uitgifte was bijna zes keer overingetekend, vernam De Tijd. Dat wil zeggen dat beleggers voor ruim 400 miljoen euro intekenden.

Beleggers lopen storm voor obligaties van Belgische ondernemingen, omdat ze op zoek zijn naar relatief veilige beleggingen met een wat hoger rendement. Het spaarboekje, kasbons, termijnrekeningen en staatsobligaties brengen weinig of niets meer op.

Immobel biedt een coupon van 3 procent op de obligaties met een looptijd van 7,5 jaar. Maar de uitgifteprijs bedraagt 101,875 procent van de nominale waarde. U betaalt dus 1.018,75 euro voor elke 1.000 euro die u op de vervaldag terugkrijgt. Daardoor bedraagt het nettorendement na roerende voorheffing slechts 1,83 procent.

Het aanbod van Belgische bedrijfsobligaties is erg beperkt. Beleggers houden daar rekening mee en tekenen in voor grote bedragen, omdat ze ervan uitgaan dat ze meestal slechts een deel van de gevraagde obligaties krijgen.

Bij de uitgifte van Immobel tekenden beleggers in voor gemiddeld 50.000 euro. 'We hebben nog nooit zo'n grote orders gezien', is te horen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud