Advertentie

Supervalu en China stutten Bel20

De Bel20 kende een volatiele sessie om vervolgens stabiel af te sluiten. In de sterindex waren er sterke prestaties voor Delhaize en Nyrstar.

De Bel20 sloot stabiel af op 2.505,27 punten. Rond 15 uur noteerde Brussel nog stevig hoger, met dank aan beter dan verwachte resultaten van Nokia en een relatief optimistische Mario Draghi. Maar in de laatste handelsuren besloten beleggers duidelijk winst te nemen.

Winnaar van de dag in de Bel20 was zinkverwerker Nyrstar, met een winst van 2,4 procent tot 4,68 euro. Uit Japan verscheen een bericht dat de vraag naar zink zal stijgen in het kader van de stimuleringsmaatregelen voor de economie. Japan is vandaag de vijfde zinkverwerker ter wereld. Een handelaar hield er ook nog Chinese cijfers bij. Na een mindere periode trekt de Chinese export weer aan. In december verpatsten de Chinezen een dikke 14 procent meer goederen en diensten. De verwachting was een stijging met 5 procent.

Ook Delhaize presteerde puik met een winst van 1,8 procent tot 32,58 euro.  In de VS nemen durfkapitalisten - onder leiding van Cerberus - een belangrijk belang in Supervalu, een concurrent van Delhaize in de VS. Een handelaar: ‘Supervalue maakte tegenvallende tegenvallende cijfers bekend met een omzetdaling van 5 procent. Het is duidelijk dat de Amerikaanse consument voorzichtig te werk gaat. Maar dat negatieve bericht  voor Delhaize verdwijnt in het nieuws dat durfkapitalisten wel degelijk geïnteresseerd zijn in supermarktketens.’ Delhaize wordt geregeld als een mogelijke overnameprooi aanzien.

Op de brede markt steeg Barco 1,9 procent tot 55,39 euro. CEO Eric Van Zele werd woensdagavond benoemd tot ‘manager van het jaar’. In het interview met Ter Zake keek Van Zele terug op zijn ‘opruimwerk’ bij Barco. ‘Vandaag kunnen we zeggen dat we in alle domeinen waarin we actief zijn, meedoen met de beste van de wereld.’

Winnaar van de dag op de brede markt was Deceuninck (+8,3%, 1,3 euro). Analisten spreken over een inhaalbeweging. Sinds de sterke stijging van de beurs vanaf november, bleef Deceuninck lang ter plaatse trappelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud