Sven Sterckx nieuwe voorzitter Vlaamse Federatie van Beleggers

©Dries Luyten

Sven Sterckx, vermogensbeheerder bij de Antwerpse effectenbank Dierickx Leys, volgt Paul Huybrechts op als voorzitter van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB).

Na acht jaar geeft de 69-jarige Paul Huybrechts de fakkel door als opperhoofd van de Vlaamse beleggersfederatie. Dat vernam De Tijd. De raad van bestuur van de VFB moet zich dinsdag nog over de benoeming van Sterckx uitspreken, maar dat wordt volgens onze bronnen eerder een formaliteit. Het is de bedoeling het nieuws officieel bekend te maken voor de komende Dag van de Tips van de organisatie op 10 oktober in het Antwerpse Metropolis.

De 45-jarige Sterckx kent de organisatie door en door. Hij is al tien jaar bestuurder, en sinds eind 2013 ook vicevoorzitter van de VFB. Hij bevestigde gisterenmiddag dat zijn kandidatuur volgende week op tafel van de raad van bestuur komt.

Sterckx werkt al 18 jaar bij de Antwerpse effectenbank Dierickx Leyx, waar hij opklom tot hoofd discretionair vermogensbeheer. Hij richtte er nog onlangs het beleggingsfonds Transparant Systematic op, een fonds dat zich bijna uitsluitend baseert op waarderingscriteria om aandelen te selecteren. Sterkx studeerde economie aan de Universiteit Antwerpen, en werkte ook even bij Atlas Copco.

Sterckx zal zijn job bij Dierickx Leys combineren met het VFB-voorzitterschap. ‘Een haalbare kaart, en met de directie besproken’, zegt hij. Toch wordt het een zware taak, aangezien Paul Huybrechts een ijzersterke reputatie opbouwde als verdediger van de beleggers. Hij publiceerde veel opinieartikels en was ook vaak te gast op radio en tv om het standpunt van de VFB toe te lichten.

De VFB wisselt ook van gedelegeerd bestuurder. Jos Walravens geeft zijn ontslag om persoonlijke redenen, onder meer om de vele file-uren naar het VFB-hoofdkwartier in Zandhoven te vermijden. Hij wordt opgevolgd door Patrick Verelst, ex-investor relations manager bij Fortis, Solvay en AB InBev.

Sterckx en Verelst erven een sterke organisatie. De VFB is een vzw en geeft een beursblad uit, houdt talrijke evenementen, organiseert opleidingen en beheert een professionele website. Een kerntaak is het aantal leden weer op te krikken, want dat halveerde in tien jaar tot zo’n 6.200.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud